Milan Bandić
Milan Bandić Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je od posljedica srčanog udara u noći sa subote na nedjelju.


Problemi Milana Bandića sa zdravljem počeli su 2003. godine, kada je doživio moždani udar u dobi od 48 godina. Iako se relativno brzo oporavio, zadnjih je godina imao sve više problema.

Vezani članci Žičara Sljeme Odavno je trebala biti otvorena, no još nijednog putnika nije prevezla na Sljeme. Glavna nadzornica radova: "Radimo na učvršćivanju statike" Petar Pripuz "Pa ne gleda se u svaki kamion, dođe drugi i to zatrpa. U čemu je problem?": Na suđenju za pogodovanje Pripuzu preslušane tajne snimke Milana Bandića

U prosincu 2018. u bolnici je završio zbog plućne embolije, nastale kao posljedica ugruška zbog prijeloma potkoljenice. Problem sa slomljenom nogom vukao je od početka studenoga. Kazao je da je za Dan mrtvih izvrnuo gležanj, ali ispalo je da je slomio nogu. Liječnici su mu htjeli staviti gips, ali to je odbio jer nije htio takav pred predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, koji ga je trebao odlikovati Redom prijateljstva.

Godinu dana ranije hitno mu je operiran bruh, nakon što je podignuo veliki kotao s grahom, a u listopadu iste godine morao je na ugradnju stenta, zbog ozbiljnog problema sa suženjem jedne od velikih srčanih žila.

Nedavno je morao i na operaciju glasnica, jer je gotovo sasvim izgubio glas. No, ništa ga nije zaustavilo da nastavi sa svakodnevnim aktivnostima.