Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi Sveti

Kardinal Bozanić pozvao na molitvu za branitelje i s braniteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić večeras je na blagdan Svih svetih, služeći svetu misu u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, pozvao vjernike na molitvu za hrvatske branitelje i molitvu s braniteljima.

Molite za branitelje i zajedno s braniteljima, pozvao je zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić mnoštvo vjernika te naglasio kako se moli i za međusobno opraštanje, suradnju i uvažavanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slavlje živih ''Crkva u današnjem blagdanu nudi vječni život'' Slika nije dostupna 190 dana u šatoru Nitko iz državnog vrha nije došao na okrugli stol branitelja prosvjednika

"Bog je dao i našem hrvatskom narodu svece koji su bili graditelji pravednijega društva", rekao je Bozanić dodavši kako su nam sveci orijentir i smjerokaz danas kada je hrvatsko društvo zbog neodgovornosti dovedeno u ovakvo teško stanje.

Istaknuo je kako se može ostati na putu vječnosti samo ako se ovozemaljski život utemelji na Božjem putu.

Branitelji: 'Vlada relativizira Domovinski rat'

Božji put, kazao je kardinal, temelji se na iskrenom zauzimanju za istinu, ljubav, mir i pomirenje. To je put koji vodi u vječnost, tamo gdje na nas, na drugoj obali čekaju naši dragi pokojnici, rekao je Bozanić .

"Dok promišljamo o životu molimo Blaženu Djevicu Mariju, Blaženoga Alojzija Stepinca i Sve Svete da nas svojim zagovorom prate u ovom životu kako bismo mogli jednoga dana prijeći u vječnost", dodao je.

Zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić je nakon svete mise predvodio molitvu za pokojne ispred središnjega križa na zgrebačkom groblju Mirogoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene