Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kao da je uvijek blizu neke afere.


Nakon što je u imovinskoj kartici zaboravio objaviti da mu je plaća veća za 5 tisuća kuna, da je na čelu Zagrebačkog holdinga, kao i skupocjene satove, Bandić i dalje tvrdi da nijedan njegov sat ne stoji više od 10.000 kuna te da o tome može raspravljati i povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Vezani članci Milan Bandić - 1 Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Slika nije dostupna Bandić optimistično o izvješću o stanju gradske imovine

Osim toga, Bandić je danas opovrgnuo medijske napise da je 'od 107 novih tramvaja 73 s pogreškom' te je poručio da je tužan i nesretan jer, kako je dodao, bijemo bitku kako ćemo izvesti na treća tržišta tramvaje hrvatskog konzorcija (CROTRAM-a), a onda to sami rušimo. Ustvrdio je kako neki lobiji koji bi u našim tramvajima željeli imati više uvoznih elemenata ili uvoziti tramvaje - što je u Hrvatskoj praksa - 'pokušavaju putem raznih medija i glasila dezavuirati najbolji projekt za grad Zagreb'.

Poručio je da to neće proći dok je on na čelu grada i dodao da se radilo s Končarom i Gredeljom, to jest hrvatskim konzorcijem CROTRAM-om. Istaknuo je da se krenulo s 40 posto domaćih elemenata u proizvodu, a dostiglo gotovo 69 posto. 'Tramvaji uredno voze i ispravni su, i tih 107 tramvaja i sutra 108. tramvaj, sve do 140. tramvaja, a i 60 kraćih koje ćemo naručiti do kraja godine', rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva. Sve je provjereno i napravljeno kako treba, poručio je i zamolio novinare da pomognu afirmaciji hrvatske pameti i rada.

Na upit novinara o njegovoj imovinskoj kartici, Bandić je odgovorio da se 'ništa ne zabrinjava jer su sve njegove ure, lančići i prsteni', ako treba, dostupni i Povjerenstvu za sukob interesa.