Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je više problema

Došla zbog ozljede, a preminula gušeći se: Uprava bolnice Sveti Duh za slučaj saznala tek nakon tjedan dana

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Sveti duh - 2 Sveti duh - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ana Maria Šimundić Ana Maria Šimundić Foto: DNEVNIK.hr +0 Sveti duh - 4 Galerija 1/4 >>
Nova smrt u prostorima Hitne pomoći u bolnici Sveti Duh. Ovoga puta u potpuno nevjerojatnim okolnostima. Pacijentica se ugušila pecivom dok je čekala sanaciju uganuća gležnja. Uprava bolnice za to je doznala tek nakon tjedan dana. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Jelena Rastočić.

Na hitnu je došla s uganućem skočnog zgloba. Ozljeda je snimljena, kirurg ju je pregledao. Dok je čekala da joj netko dođe imobilizirati zglob, smjestili su je u boks. Nitko nije primijetio da se ugušila jedući pecivo.

Liječnici su odmah pristupili reanimaciji, no pacijentica je nakon tjedan dana na intenzivnoj preminula. Uprava je tek tada obaviještena o ovom događaju. Odmah su pokrenuli unutarnji nadzor, no još su kažu u fazi prikupljanja očitovanja. U odgovoru na upit Dnevnika Nove TV, izrazili su sućut obitelji preminule pacijentice.

Pročitajte i ovo KB Sveti duh Slijedi unutarnji nadzor Horor u KB Sveti Duh: Žena čekala na hitnoj, ugušila se jedući pecivo

Ministar Vili Beroš zatražit će kaže očitovanje, u bolnicu ponovno stiže zdravstvena inspekcija. Je li se ova smrt mogla spriječiti, pitaju se u udruzi pacijenata.

"Onda bi tome mogao pripomoći jedan video nadzor, svih bokseva, čekaonica - tamo gdje leže pacijenti, koji su kao i sada prepušteni sami sebi, jer jednostavno nema dovoljno zdravstvenih djelatnika ili sustav nije organiziran da ih se redovito obilazi. Na taj način bi se i pravovremeno moglo reagirati", kazala je Jasna Karačić iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Leševi na podu mrtvačnice, dvije smrti u čekaonici, sve to događalo se u posljednje vrijeme na Svetom duhu. Slučaj pacijenta koji je preminuo, a da ga nitko nije pogledao satima završio je na DORH-u. 

Pročitajte i ovo Ana-Maria Šimundić, ravnateljica bolnice Sveti duh Gošća Dnevnika Nove TV Ravnateljica bolnice Sv. Duh o inspekcijskom nalazu u slučaju smrti pacijenta u čekaonici: "Svi smo zatečeni i šokirani, to su ozbiljne optužbe"

Ravnateljica bolnice Ana Maria Šimundić prvog je lipnja na pitanje imaju li dokaze da je tog pacijenta netko satima obišao kazala - da nemaju. "Ja moram vjerovati svom sustavu, svojim liječnicima i svom povjerenstvu. Ako policijska istraga pokaže drugačije, onda govorimo o ozbiljnom kaznenom djelu, ali za odgovornost onda snosi pojedinac", dodala je.

Prethodne smrti dogodile su se u čekaonici. Ova se pak dogodila u boksu. Od ravnateljice doznajemo kako je upravo po nalogu ministra dala uputu da se pacijenti zbrinjavaju u glavnom prostoru koji je pod nadzorom i kako je boks bio upravo to. Ni u ovom slučaju, ona svoju odgovornost ne vidi.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene