Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javno osudila kolege

Turbulentno u stranci Centar: Svađa zbog splitske ribarnice i Puljkova poteza

Aktualno Galerija Marijana Puljak, saborska zastupnica Marijana Puljak, saborska zastupnica Foto: DNEVNIK.hr Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Foto: DNEVNIK.hr Anka Mrak Taritaš Anka Mrak Taritaš Foto: DNEVNIK.hr Svađa u Centru - 1 Svađa u Centru - 1 Foto: DNEVNIK.hr +4 Svađa u Centru - 2 Galerija 1/9 >>
Afera ribarnica, koju je jučer otvorio Dnevnik Nove TV, dobila je svoj nastavak. Uz Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je otvorilo predmet protiv Ivice Puljka, počela su i unutarstranačka prepucavanja. Dalija Orešković javno napada kolege, a oni odgovaraju da će stranačka tijela će razgovarati o njoj.

Ne cvijeta cvijeće u jedinom ženskom saborskom klubu. Zategnuti odnosi između Marijane Puljak i Dalije Orešković

"Čestitala sam joj rođendan, funkcioniramo u klubu", rekla je Puljak, međunarodna tajnica stranke Centar Puljak.

Zahlađenje – zbog splitskog štekata i tanjura ribe. Na čestitku, Orešković je odgovorila javno – oštrim napadom na Ivicu Puljka.

"Na svom Fejsbuk profilu Dalija Orešković, negoduje što vrh stranke, koje je i sama članica pa i politička tajnica, u cijelom slučaju ne vidi ništa sporno", kazala je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Odgovor gradonačelnika Splita nije trebalo dugo čekati.

"Duboko žalim što HDZ-ove očite i inače urnebesno smiješne podvale koje zabavljaju javnost svojom stupidnošću, naši članovi pretvaraju u aferu, a meni se na teret stavlja nevjerojatan kriminal - da sam na otvaranju manifestacije na koju sam pozvan kao gradonačelnik Splita pojeo hrane u vrijednosti koja je veća od 70 eura čime sam u - sukobu interesa", priopćio je Puljak.

Pročitajte i ovo Ostaci mađarskog helikoptera Dim iznad kanjona Čikole FOTO/VIDEO Objavljene prve fotografije ostataka mađarskog helikoptera, mještani u šoku: "Kao da je pala bomba na Hirošimu"

Jer je nije platio, iako je jučer njegova supruga, kaže zabunom ustvrdila da je. Predmet protiv Puljka otvorilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Zbog toga što je terasu na ribarnici dodijelio jednom ugostitelju na tri mjeseca, bez javnog natječaja.

"Vidjet ćemo što će HDZ-ovo Povjerenstvo odlučiti o tome je li gradonačelnik na domjenku smio pojesti jedan ili dva tanjura ribe", dodala je Puljak.

U međuvremenu, provest će se i javni natječaj.

"Ovo je jedan primjer koji pokazuje zašto nam treba Povjerenstvo da donosi odluke o načelu povreda djelovanja", kazala je Orešković u utorak.

O budućnosti Orešković u Centru odlučivat će stranačka tijela. No, treća zastupnica u klubu – o svađi diplomatski.

"Ja odlično surađujem i sa gospođom Puljak i s gospođom Orešković. Ono što se eventualno događa u okviru centra - to vam je kao u nekoj obitelji, to oni moraju riješiti", rekla je Anka Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo morate znati Priča se o regresu? Doznajte imate li na njega pravo i kada ga poslodavac mora isplatiti

U HDZu oštri. "Peškarija, nova Puljkova šporkarija, jer to je najbolja slika stanja i potvrđuje sve ono što smo govorili“, rekao je politički tajnik  Ante Sanader.

Zbog zajedničkog nazivnika - transparentnost - su se spojile, a možda će ih baš ona stajati političke suradnje.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene