Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cure detalji

Splitska gradska pročelnica Đerek: "Prostor Peškarije korišten po zakonu"

Ribarnica Split - 4
Ribarnica Split - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Pročelnica imovine grada Splita Maja Đerek izjavila je u srijedu da grad nije pretrpio nikakvu štetu u slučaju u kojem je restoran Noštromo koristio prostor Peškarije, ustvrdivši da natječaj nije bio potreban jer je korištenje prostora trajalo manje od 30 dana.

Maja Đerek, splitska pročelnica imovine, je u odgovoru Hini napisala je da je objekt Peškarije (ribarnica) u vlasništvu Grada Splita, ali je na upravljanju kod gradskog trgovačkog društva Parkovi i nasadi.

Objasnila je da je prema Zakonu o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora bez javnog natječaja dozvoljeno privremeno korištenje prostora ili dijela poslovnoga prostora radi održavanja sajmova, priredaba, predavanja, savjetovanja ili u druge slične svrhe.

Pročitajte i ovo Ribarnica Split - 2 Neki ne vide ništa sporno Dnevnik Nove TV doznaje: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet protiv Puljka i još nekoliko osoba

"Budući da je navedeno korištenje trajalo kraće od 30 dana te se isto naplaćuje, Grad Split nije pretrpio nikakvu štetu te je navedeno postupanje u skladu sa zakonskim propisima Republike Hrvatske", ustvrdila je Đerek.

Istaknula je da je od direktora Parkova i nasadi zatraženo da se u tom slučaju objavi natječaj jer je stav grada Splita da za svako korištenje prostora treba raspisati javni natječaj.

Pročitajte i ovo Ostaci mađarskog helikoptera Dim iznad kanjona Čikole FOTO/VIDEO Objavljene prve fotografije ostataka mađarskog helikoptera, mještani u šoku: "Kao da je pala bomba na Hirošimu"

Saborska zastupnica i politička tajnica Centra Dalija Orešković prozvala je ranije u srijedu stranačkog kolegu i splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka zbog sukoba interesa, zamjerivši mu što je sa suradnicima bio na besplatnoj večeri u restoranu na Peškariji kojemu je gradski prostor dan bez javnog natječaja.

Gradonačelnik odgovorio je na izjavu Orešković da on nikome nije naštetio, pa ni stranci te da je riječ o HDZ-ovoj podvali.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa potvrdilo je Hini u srijedu da je po službenoj dužnosti temeljem objava u medijima u utorak otvorilo predmet protiv Ivice Puljka, njegovog zamjenika i direktora gradske tvrtke koja upravlja Peškarijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene