Tuga, suze i očaj nadvili su se danas nad Novi Golubovec, gdje su na mjesnom groblju, uz prisustvo oko tisuću mještana, prijatelja i rodbine obitelji Hudić, pokopani 15-godišnji Goran Hudić i njegova 62- godišnja baka Cilika. Njih je prije pet dana ubio pomahnitali ubojica, a krvavi trag, barem kako sada stvari stoje, vodi prema umirovljenom generalu Ivanu Koradeu.


Od zapomaganja nesretne Goranove majke, koja je cijelo vrijeme bila na rubu kolapsa, prisutnima se ledila krv u žilama. Na vječni počinak unuk i baka otišli su kao što su i živjeli i umrli - zajedno.

Vezani članci Pogreb djevojčice koju su zlostavljali roditelji 05 Održan posljednji ispraćaj dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške koju su zlostavljali roditelji Sprovod Milana Bandića Profesor iz Pule zatečen prizorima s Bandićeva ispraćaja: "Ista ta vlast meni daje upute. Sve je stalo u jedan sprovod..."

Na pokopu se okupilo oko tisuću mještana, prijatelja i rodbine obitelji Hudić, te učenici Srednje škole Bedekovčina, u kojoj je Goran pohađao prvi razred. Potresan je bio prizor očajnih roditelja i braće te okupljenih. Gorana su ispratile djevojke u bijelim haljinama, što je običaj koji se od davnina njeguje u Zagorju kada se pokapa mladić ili djevojka.

Loborski župnik Ivan Mikec nad grobovima svojih župljana zapitao se "kakav je to čovjek zla srca koji je počinio takvo nedjelo".

Župnik je zazvao Božju pomoć da se mir ponovno vrati u njihovo mjesto, a sprovod su osiguravali policajci.

Inače, ravnatelj policije Marijan Benko danas je na upit novinara do kuda je stigla potraga za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, rekao je da je policija svakim danom sve bliže izvršenju zadatka te kako se vjeruje da je Korade u Hrvatskoj.

>> Djeca u školi pod paskom policije, Benko uvjeren u skori kraj potrage

Jake policijske snage su na terenu, vjerujem i siguran sam da ćemo i ovu zadaću odraditi uspješno, izjavio je Benko na Plitvicama gdje je uz brojne državne, vojne i policijske dužnosnike bio nazočan obilježavanju 17. godišnjice pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Uskrs 1991.

Na pitanje kako će biti usklađena potraga za Koradem s obzirom na dolazak predsjednika SAD-a u Hrvatsku, jer se nagađalo da bi dio snaga zbog posjeta američkog predsjednika mogao biti povučen u Zagreb, Benko je rekao kako po pitanju sigurnosti neće biti nikakvog problema.

- Imamo dovoljno snaga i sposobnosti da možemo odraditi jedan i drugi posao jednakim intenzitetom, naveo je.

Inače, glasnogovornik Borovec jučer je izjavio da policija jednakim snagama i intenzitetom nastavlja potragu za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, a područje intenzivnog traganja suženo je na Petrovu Goru.