Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija provjerava 50 dojava o Koradeu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj konferenciji za novinare, zakazanoj za podne, očekuje se da će policija konačno podići prijavu protiv umirovljenog generala Ivana Koradea i tako ga službeno osumnjičiti za ubojstva. Time bi i njegovi eventualni pomagači podlijegali odgovornosti za svaku pomoć koju mu pruže. Policijski stožer preselio je u Zlatar Bistricu.

U policiji su istaknuli da stožer seli zbog poboljšanja operativnosti, a Benko je demantirao napise nekih medija da su ubojstva u okolici Ivanca povezana s ubojstvom svećenika Josipa Rafaja u Generalskom Stolu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema nasljednika Kakva tuga: Četiri mjeseca nitko s patologije nije preuzeo tijelo Splićanke, pokopale je bivše kolegice Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana

>> 'Sve smo bliže Koradeu i spremni smo za Busha'

>> Djeca u školi pod paskom policije, Benko uvjeren u skori kraj potrage

>> 'Situacija je skoro ista kao što je bila s Vinkom Pintarićem' 

>>
Na Koradeovo ponašanje mogao bi utjecati i dijabetes

>> Suze i očaj na posljednjem ispraćaju Gorana i Cilike

Potraga za umirovljenim generalom Ivanom Koradom ne prestaje i u ovim trenucima policija pretražuje područje u blizini njegove kuće u Velikoj Veterničkoj.

Policija je uvjerena da se i dalje nalazi na području Ivanca i Golubovca, što se vidi, kako je rekao glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, po tome gdje ga najviše traži.

Borovec je potvrdio da su sinoć imali dojavu da je Korade viđen i u okolici Jastrebarskog. Na tu kao i na sve dosadašnje dojave policija je na odgovarajući način reagirala i pretražila sumnjivo područje, dodao je.

"Policija je dobila više od 50 dojava iz cijele države i sve se provjerava, a jučer je bila dojava za Jastrebarsko i ništa bitno nije utvrđeno", rekao je.

Policijska potraga za Ivanom Koradom traje šesti dan, u blokadi su dvije županije - Varaždinska i Krapinsko-zagorska. Za bjeguncem traga više od 500 policajaca interventne i specijalne policije iz nekoliko policijskih uprava, a uključene su i obavještajne agencije. Pretražuje se vrlo nepristupačno područje uz pomoć policijskih pasa. Brežuljkast i šumovit kraj nadlijeću helikopteri.

Policijski stožer akcije zbog operativnosti premješten je iz Ivanca u Zlatar Bistricu, gdje će na današnjoj konferenciji za novinare, najavljenoj za 12 sati, biti objavljeni službeni rezultati kriminalističke istrage, potvrdio je Krunoslav Borovec.

Ravnatelj policije Marijan Benko jučer je izjavio da je policija svakim danom sve bliže obavljanju svog zadatka.

Nalog za tjeralicu za umirovljenim generalom Ivanom Koradom (1964.) izdale su 28. ožujka policijske uprave varaždinska i krapinsko-zagorska radi obavijesnog razgovora na okolnosti kaznenog djela "teško ubojstvo".

U jednom od najtežih poratnih masakra u Hrvatskoj, u noći sa 26. na 27. ožujka pokraj Ivanca ubijen je Davor Petriš, a u Velikoj Veterničkoj rano ujutro 27. ožujka ubijeni su Franjo Kos te Cecilija i Goran Hudić, a Vlado Knok je ranjen.

Nakon posljednjeg ispraćaja Gorana Hudića i njegove bake Cilike te sada već petodnevne potrage za Ivanom Koradeom, tugu i bol polako zamjenjuje bijes. Ni policijski tehničari ne pamte tako svirep način smaknuća kakav je ubojica primijenio na 15-godišnjem dječaku.

Ono što je šokiralo čak i iskusne policijske operativce jest to da je ubojica 15-godišnjem Goranu pištolj prislonio ispod brade i povukao obarač. Pri tome je dječakova glava pretrpjela oštećenja do neprepoznatljivosti.

Ni u policiji, doznajemo, ne pamte tako surov čin usmjeren na dijete.

Goran I Cilika pokopani su poslijepodne na groblju u Novom Golubovcu. Na posljednjem ispraćaju okupilo se tisuću ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene