Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nova pravila

Sutra počinje nastava, a učenike čeka edukacija: Što činiti u slučaju potresa?

Aktualno Galerija Učiteljica na ploču napisala: Što činiti u slučaju potresa? Učiteljica na ploču napisala: Što činiti u slučaju potresa? Foto: DNEVNIK.hr Osnovna škola Ivana Gundulića u Zagrebu Osnovna škola Ivana Gundulića u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr Učionica oštećena od potresa Učionica oštećena od potresa Foto: DNEVNIK.hr +0 Učenici u školskim klupama Galerija 1/4 >>
U školske klupe vraćaju se samo osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda te maturanti. Na nastavu se vraćaju i učenici s potresom pogođenih područja. Njih će sutra dočekati i jedna posve drugačija edukacija.

Učitelji su za prvi dan nastave pripremili ova tri zlatna pravila: u slučaju potresa djeca se trebaju sakriti pod klupu, ne stvarati paniku i slušati učiteljicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna obavezan test Hoće li djeca sutra ostati pred školom? "Odluku nećemo moći provesti odmah..." Radovan Fuchs Preko 600 zaraženih učenika Ministar obrazovanja tvrdi da učenici nisu veliki širitelji zaraze, no dodaje: "Sve škole imaju mogućnost istog trenutka prijeći na online nastavu"

"Najprije smo svi nastavnici i svi djelatnici prošli eduakciju. Što i kako postupati u slučaju potresa. Sutra ćemo prvi nastavni dan djecu educirati kroz pripremljene materijele koji su u skladu s njihovom dobi", kazala je Sandra Štambuk, učiteljica razredne nastave OŠ Središće.

Nakon edukacije djecu čeka i evakuacijska vježba. Sve ono što nauče u teoriji, morat će isprobati u praksi.

Kada potreres završi, svi učenici moraju napustiti svoje učionice i slijediti evakuacijske strelice da što brže u najkraćem mogućem roku izađu van na sigurno

Na sigurno idu i njihove jakne, ali ne u školski ormarić, što je bila praksa prije potresa.

"Odsada će djeca imati svoje jakne u razredu na svojoj stolici, a u džepu će se nalaziti mobiteli koji će biti ugašeni, i lijekovi medikamenti koja djeca koriste//roditelj će dobiti informaciju od učitelja gdje se nalazimo, da li je dijete na sigurnom", kaže ravnateljica OŠ Središće.

Roditelji u Zagrebu tražili su i sigurnosni koridor prema školama. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje tvrdi da je sve pod kontrolom jer su službe sanirale sve opasne građevine, a na nekim lokacijama postavljene su i skele.

Devet škola u Sisačko-moslavačkoj županiji nije sigurno za povratak, u Zagrebu trenutačno njih 15, a u Krapinsko-zagorskoj jedna. Njih je uz COVID snašao i potres.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene