Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je situaciju u školstvu za vrijeme pandemije te mogućnost prebacivanja nastave online. Kaže da svi to mogu sami birati, ali i kako smatra da učenici nisu veliki širitelji zaraze jer ih je zaraženo samo oko 600.


Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je situaciju sa školama u svjetlu povećanja brojeva zaraženih. Poručio je kako je u nekim županijama situacija dobra, pa nema potrebe ostavljati djecu kod kuće.

Vezani članci Radovan Fuchs Fuchs o još jednoj stipendiji Milanovićeva sina: "Ako su uvjeti natječaja bili potpuno jasni, onda je to to" Učenici u razredu, ilustracija Od ponedjeljka većina školaraca i dalje u učionicama: U osam županija nastava ipak na daljinu

"Sad u ovom trenutku imamo šest županija koje su problematične i u njima su škole prešle na C model. U pet drugih županija je situacija takva da i dalje nisu škole glavni uzročnici širenja, ali čim imate ovakav treći val u redu je i da s tog aspekta doprinesemo koliko god je moguće prebacivanjem na C model", ustvrdio je Fuchs.

Dodao je kako u Hrvatskoj postoji oko šest stotina zaraženih učenika, no da njihov broj raste daleko manje nego onaj u općem stanovništvu.

"Nitko nije očekivao da ova pandemija traje toliko dugo. Moguće je da se situacija i pogorša. Sve škole mogu istog trenutka prijeći na online nastavu. Samo treba javiti na vrijeme roditeljima i nastavnicima da se svi mogu pripremiti. Svi materijali se snimaju i dostupni su za tu situaciju, ali i ako, nedaj Bože, iduće godine bude isto tako, bit ce dostupni isti materijali", zaključio je.

Za kraj je još rekao kako se prosvjetni radnici striktno moraju pridržavati mjera jer o njima ovisi velik broj učenika.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju