Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnici sigurni

Izlazi li Sanader na slobodu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra na zagrebačkom Županijskom sudu započinje odlučivanje o puštanju Ive Sanadera. Sanaderovi odvjetnici traže puštanje na slobodu jer je Ivo Sanader u pritvoru više od 3 godine i 6 mjeseci koliko je maksimalan rok u kojem može biti iza rešetaka.

Ustavni sud nedavno je srušio presudu za HYPO i INA MOL u kojoj je Sanader osuđen na zatvorsku kaznu od osam i pol godina, pa će suđenje iznova početi u rujnu. A hoće li se Ivo Sanader braniti sa slobode ili iza rešetaka - možda se dozna već sutra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Hypo S maskom i štakom Sanader došao na ponovljeno suđenje za ratno profiterstvo: ''Nisam kriv'' Slika nije dostupna Pozirao pred vilom u Kozarčevoj Pogledajte izlazak iz zatvora i prvu izjavu Ive Sanadera!

Izvanraspravno vijeće počinje svoje zasjedanje. 'Prošli petak smo podnijeli zahtjev izvanraspravnom vijeću županijskog suda u Zagrebu za puštanje Ive Sanadera na slobodu zbog isteka maksimalnog trajanja istražnog zatvora. On je bio u istražnom zatvoru za slučaj Fimi Media i HYPO/INA MOL. Smatramo da se istražni zatvori u različitim predmetima i po raznim osnovama zbrajaju i da ne smiju prijeći maksimalno trajanje istražnog zatvora', stoji u

Odvjetnici uporište u svojim tvrdnjama vide u Vrhovnom sudu koji je isti stav zauzeo u slučaju Branimira Glavaša.

'Ovo je prva dobra stvar koja se Sanaderu dogodila u posljednje 4 godine'

Izuzeće suca Turudića za ponovljeno suđenje službeno još nije zatraženo. Ali odvjetnici smatraju da Sanader mora na slobodu jer svaka osoba za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti maksimalno može biti u zatvoru 3 godine i šest mjeseci.

A Ivo Sanader uhićen je u Austriji, u listopadu 2010. Nakon sedam mjeseci, izručen je Hrvatskoj. Nakon godinu dana - pušten da se brani sa slobode uz 12,4 milijuna kuna jamčevine.

Godinu dana dolazio je sa slobode, a onda dobio prvu nepravomoćnu presudu. Odmah je završio u Remetincu, gdje se nalazi i danas. Vrhovni sud kaznu mu je smanjio na osam i pol godina. A Ustavni srušio i vratio cijelo suđenje na početak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene