Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Novi sukob predsjednika

Majke Srebrenice žestoko uzvratile Milanoviću i poslale mu službeno pismo: "On je fašist koji glumi demokrata"

Udruga Majke Srebrenice oštro je reagirala na izjave Zorana Milanovića. Nazvale su ga fašistom koji glumi demokrata.

Majke Srebrenice odgovorile su Zoranu Milanoviću, koji ih je nazvao starim ženama i izrazio nadu da netko ne iskorištava njihov položaj.

"Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašist koji glumi demokrata," oštro su mu odgovorile iz udruge na svom profilu na Twitteru.

Nakon toga su objavile da su njegovom uredu poslale i kratko službeno pismo.

"Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, jadno je i bijedno da jedan predsjednik države "koja je članica svih organizacija, kojih Bosna i Hercegovina nikad neće biti" sebi dozvoli ovakav vokabular. Živi Vi nama bili," napisale su referirajući se na još jednu njegovu izjavu.

Zoran Milanović u srijedu je komentirao njihove optužbe da negira genocid u Srebrenici. 

"To su sada već žene koje su u visokim godinama. Ako su tada bile majke, a njihovi sinovi vojnici, to su stare žene i uvijek su se držale dostojanstveno i nadam se da nisu pale u kliješta beskrupuloznih utilitarističkih muljatora iz Sarajeva. Ako jesu, bit će mi jako žao. Ali što je problem? Ja nikad nisam negirao razmjere ubojstava i masakra u Srebrenici, to mi ne pada napamet. To je kao da netko negira holokaust kao takav. Ali pravne kvalifikacije, to je nešto drugo. Nismo u nekom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne smije o stvarima otvoreno govoriti. Ja ništa ne negiram," rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODRŽALE KOMŠIĆA Ni udruga majki Srebrenice ne želi hrvatske vojnike na misiji u BiH: "Hrvatska je sudjelovala u agresiji"

"Bave se izjavama predsjednika susjedne države koja je članica svih organizacija kojih Bosna neće biti članica nikad," dodao je.

Novinari su mu spomenuli i da je udruga obavijestila UN da nipošto ne želi hrvatske vojnike u sklopu misije u BiH jer je Hrvatska bila jedan od agresora u ratu. Milanović je takva pisma opisao kao samoporažavajuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjedovale Majke Srebrenice protiv Zorana Milanovića: "Ostavite nas na miru. Svoje političke igre igrajte drugdje"

"Te srebreničke majke. Kažem 'te' jer nadam se da one ne stoje iza toga, 2015. su na poziv tadašnje predsjednice Grabar-Kitarović došle u Knin. Da nije bilo oslobođenja Knina, koji su oslobodili vjerojatno gremlini, možda bi bilo i drugog genocida u Bihaću, izjavila je tada Munira Subašić. Dan pobjede čestitala je riječima 'živjela Hrvatska, živjela BiH i sav dobar narod'. Što je ovo? Imaju li ti ljudi dvije vijuge u glavi", rekao je predsjednik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene