Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedovale

Majke Srebrenice protiv Zorana Milanovića: "Ostavite nas na miru. Svoje političke igre igrajte drugdje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majke Srebrenice prozvale su danas na Twitteru hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića zbog njegovih spornih izjava o genocidu.

"Gospodine Milanoviću, jeste li posjetili Memorijalni centar u Potočarima i grob Rudolfa Hrena, Hrvata iz Srebrenice, koji je ubijen u genocidu kao i naši najmiliji. Jeste li čuli za njegovu majku Barbaru, koja je deportirana iz Srebrenice zajedno sa nama, koja je umrla, a i koja je sahranjena u Srebrenici", pitale su Majke Srebrenice Milanovića na Twitteru, 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

"Rudolf je, ponavljam, ubijen u genocidu, a njegova majka Barbara protjerana. Borila se s nama za istinu i pravdu do posljednjih dana svog života. Zato vas pitamo - kakve ono izjave dajete? Kakve političke igre igrate?

Borite li se za hrvatski narod, a ne znate za sudbinu obitelji Hren? Zato vas pozivamo sa ovog mjesta da nas ostavite na miru, zaobiđete nas, a svoje političke igre igrajte na drugom mjestu", zaključuju. 

Inače, Majke Srebrenice okupile su se danas točno u podne na tuzlanskom Trgu žrtava genocida u Srebrenici, piše Radio Sarajevo. Odali su počast više od 7000 žrtava i također posvjedovale protiv Milanovićevog stava "da nije svaki genocid isti".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene