Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić podnijeli su prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

Galerija


SDP-ovi saborski zastupnici Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić podnijeli su prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa zbog, kako kažu, njegove uloge u pisanju lex Agrokora i angažiranju savjetnika. Zakon će, poručili su, imati velike financijske utjecaje na državni proračun.

Vezani članci Kune, ilustracija (Printscreen Informer) Provjerili smo: Vlada se hvalila ukidanjem agencija i zavoda, no je li zaista uštedjela koju kunu? Darinko Kosor, Andrej Plenković, i Branimir Glavaš (Foto: Patrik Macek/Davor Javorovic/PIXSELL) Plenkovića politički počeo javno ucjenjivati HSLS, isto sprema i Glavašev HDSSB, no u HDZ-u uopće nisu zabrinuti

Podsjetimo, gostujući u Dnevniku Nove TV u srijedu, Siniša Hajdaš Dončić komentirao je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se ne pokrene postupak protiv premijera Plenkovića i najavio prijavu koja se danas i dogodila.

"Zamjeramo mu pogodovanje ljudima koji su pisali takozvani lex Agrokor. Dakle, ima previše povezanosti i to nije slučajnost. To je, smatramo, postupak vođen tako da se osobama koje su vodile postupak ne naplati kako je normalno u demokratskim društvima. Dakle, od Ministarstva gospodarstva, da se plate mišljenja. To je do 200.000 kuna, to je bagatelna nagodba. Cijelo se vrijeme izvrću teze jer se htjelo omogućiti da se te osobe naplate iz Agrokora. To je jedina teza i zbog toga bi Povjerenstvo po sili zakona moglo pokrenuti postupak", odgovorio je za Dnevnik Nove TV na pitanje što zamjeraju premijeru.