Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje vozaču autobusa Olivariju odgođeno za 12. veljače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje vozaču autobusa Dušku Olivariju (1958.) iz Splita kojega se tereti da je kriv za prevrtanje autobusa i smrt triju putnica u Karlovcu u kolovozu prošle godine, odgođeno je do 12. veljače, priopćila je glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu Nives Joha.

Današnja, prva rasprava je odgođena zbog spriječenosti vještaka za sudsku medicinu i patologiju Josipa Škavića iz Zagreba. Osim njega, sutkinja Radmila Vrlinić Samardžić planira na prvoj raspravi saslušati još tri vještaka i četiri sudionika prometne nesreće, kazala je Joha.

Karlovačka patologinja Mira Mlinac Lucijanić predstavit će sudu obdukcijom utvrđene uzroke smrti dviju putnica koje su preminule na mjestu nesreće, te obdukcijsku dokumentaciju iz Niša u Srbiji, gdje je umrla treća putnica iz prevrnutog autobusa.

U vezi s prometnim okolnostima nesreće i ispravnošću vozila bit će saslušani vještaci Alojz Vodnik i Dubravko Heinrich.

Sud je pozvao i četvero sudionika prometne nesreće Vladimira Uzelca, Slavka Zlatunića te Željku i Ivana Marovića, kazala je glasnogovornica Joha.

Optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu tereti Olivarija da je, protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, 10. kolovoza 2007., upravljajući autobusom s 46 putnika, autocestom A1 iz smjera Zagreba, na odvojku izlaza Karlovac, unatoč ograničenju brzine na 40 kilometara na sat, vozio najmanje dvostruko većom brzinom od dopuštene, zbog čega "nije uspio svladati desni zavoj, već je lijevim kotačima sišao s kolnika, udario u zaštitnu ogradu, probio je, te se autobus prevrnuo". 

U prevrtanju autobusa 13 je putnika teško ozlijeđeno, a dvije su putnice zadobile ozljede od kojih su na mjestu preminule, dok je jedna putnica od posljedica zadobivenih ozljeda preminula 16. kolovoza u Nišu, navodi se u optužnici.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene