Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Let Zagreb-Dubrovnik

Novi incident u zagrebačkoj zračnoj luci: Vozilo za ukrcaj prtljage udarilo u avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć se na Zračnoj luci Zagreb - Dr.Franjo Tuđman dogodio incident u kojem je navodno oštećen zrakoplov.

U srijedu navečer u zagrebačkoj zračnoj luci dogodio se bizaran incident u kojem su sudjelovali zrakoplov Airbus A320-214 reg.9A-CTK nacionalne aviokompanije Croatia Airlines i zemaljsko vozilo zračne luke, doznajemo neslužbeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan? Ilustracija drama na pisti Avion s putnicima zaustavljen u zračnoj luci, iz kovčega curio radioaktivni materijal? Petero zaposlenika prebačeno u bolnicu

Dok se zrakoplov pripremao za let Zagreb - Dubrovnik i bilo parkirano na mjestu, pokraj njega se nalazilo vozilo namjenjeno ukrcaju prtljage. To vozilo navodno nije bilo zakočeno i proklizalo je do aviona. Ne zna se kolika je točno šteta nastala ovim incidentom, ali avion neće letjeli dok se ne utvrdi je li u ispravnom stanju, odnosno isključen je iz redovnog zračnog prometa.

Putnike je za Dubrovnik prevezao drugi zrakoplov, ali sa kašnjenjem, doznaje Avioradar.

U tijeku je istraga o incidentu.

Iz zračne luke su nam odgovorili da je do incidenta došlo prilikom kontakta trake za utovar i zrakoplova. ''Na letu OU664 Zagreb - Dubrovnik, došlo je do kontakta trake za utovar prtljage u zrakoplov i zrakoplova Croatia Airlines prilikom čega je zrakoplov oštećen. Putnici su prebačeni na drugi zrakoplov te su nastavili let do Dubrovnika. Nakon izvida i sigurnosne provjere je pušten u redovni promet i to na letu OU668 iz Zagreba za Dubrovnik. Oprema Zračne luke Franjo Tuđman koja je korištena za ukrcaj prtljage za spomenuti let je nova i potpuno funkcionalna, a provodimo interne radnje kako bismo utvrdili razloge koji su doveli do ovog slučaja", odgovorili su iz Međunarodne zračne luke Zagreb na upit portala DNEVNIK.hr.

Tijekom manevra vozila za prtljagu oštećen trup zrakoplova

Incident su potvrdili i u Croatia Airlinesu. ''Možemo potvrditi da je sinoć (srijeda 26. srpnja 2017.) u zagrebačkoj zračnoj luci došlo do kontakta vozila ZL Franjo Tuđman namijenjenog za ukrcaj prtljage i zrakoplova Airbus A320 Croatia Airlinesa. Do kontakta je došlo dok je zrakoplov bio parkiran na stajanci, odnosno uoči pripreme za let OU664 na liniji Zagreb – Dubrovnik, a tom je prigodom vozilo za ukrcaj prtljage ZL Franjo Tuđman, iz dosad neutvrđenih razloga, tijekom manevra oštetilo trup zrakoplova Airbusa 320.

Zbog sigurnosnih razloga oštećeni Airbus A320 odmah je povučen iz redovitog prometa, a putnici s leta OU664 sinoć su prevezeni u Dubrovnik prvim raspoloživim zrakoplovom, ali s kašnjenjem od 85 minuta. Posljedično je sat i 40 minuta kasnio i današnji jutarnji let OU661 iz Dubrovnika u Zagreb.

Oštećeni zrakoplov i dalje je izvan redovitog prometa i na njemu se obavlja detaljni tehnički pregled i inspekcija kako bi se utvrdili točni razmjeri oštećenja i utjecaj štete na njegovu plovidbenost'', priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene