Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilija Rkman oslobođen optužbe

Sud: Hrvatski Ariel nije kvalitetan kao europski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deterdžent Ariel s hrvatskog tržišta nije bio dovoljno kvalitetan kao isti proizvod koji se moglo kupiti na policama trgovina u zapadnoj Europi, može se zaključiti iz oslobađajuće presude predsjedniku Saveza udruga za zaštitu potrošača Iliji Rkmanu.

Ilija Rkman je jučer oslobođen optužbi da je svojim medijskim istupima 2004. godine oklevetao deterdžent Ariel, proizvod multinacionalne tvrtke Procter&Gamble, piše Novi List. Rkman je tužen jer je 2004. izjavljivao da Ariel u Hrvatskoj nema jednaku kvalitetu kao oni na zapadnoeurpskom tržištu, te da pored toga deklaracija tog proizvoda krši hrvatske zakone. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povučeno iz prodaje SKANDAL: Na prašku za rublje otisnut sramotni nacistički kod Slika nije dostupna Pobjeda SDP-HNS Četiri mjesta u vijeću: SDSS zadovoljan izborima u Vukovaru

Sudac Nenad Lukić je napomenuo kako da su sve ekspertize pokazalče da je Ariel usitinu bio manjkav i da nije sadržavao neke supstance koje su pronađene u europskoj verziji tog proizvoda. Spomenuo je sudac Lukić i da je proizvođač svojim postupcima prekršio i neke hrvatske zakone, među kojima Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o otrovima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene