Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjeda SDP-HNS

Četiri mjesta u vijeću: SDSS zadovoljan izborima u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je na izborima ostvario SDSS.

Ta je stranka na izborima za vukovarsko Gradsko vijeće, održanim jučer, osvojila 14,65 posto glasova birača, čime je ostvarila pravo na četiri mjesta u tome vijeću, a nakon što je primijenjena odredba iz Statuta grada, po kojoj u Gradskom vijeću mora biti devet vijećnika pripadnika srpske nacionalne manjine, SDSS-u je pripalo još jedno vijećničko mjesto te ih sada ima ukupno pet.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac O rezultatima izbora Pupovac: "Duhove koji su pušteni prije izbora treba vratiti u bocu" Milorad Pupovac, Anja Šimpraga Uoči obljetnice tragedije Pupovac ne ide u Vukovar, potpredsjednica Vlade upozorila: "Trebali smo i htjeli biti u Koloni sjećanja, ali ne možemo"

>> HDZ opet izgubio Vukovar

'Na prošlim, redovitim lokalnim izborima za Gradsko vijeće osvojili smo samo dva vijećnička mandata, što je dvostruko manje', podsjetio je Rkman i dodao da su birači očito prepoznali politiku i ciljeve za koje se zauzima SDSS. Po njegovim riječima, SDSS je spreman da u sastavljanju buduće većine u Gradskom vijeću surađuje s onim strankama koje su spremne ponuditi program razvoja Vukovara u korist svih njegovih građana, a posebice pripadnika srpske nacionalne manjine.

U budućemu Gradskom vijeću bit će 13 vijećnika koalicije SDP-HNS, devet koalicije HDZ-HSS, pet SDSS-a i tri vijećnika HSP-a dr. Ante Starčevića. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene