Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne osjeća se krivim

Kalašnjikovom usred bijela dana izrešetao troje ljudi, sutkinji rekao da mu je u zatvoru - dobro: Danas presuda Zavadlavu za krvavi pohod

Filip Zavadlav
Filip Zavadlav DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Filip Zavadlav Filip Zavadlav Foto: DNEVNIK.hr +0 Filip Zavadlav Galerija 1/2 >>
Danas će sutkinja splitskog Županijskog suda izreći presudu Filipu Zavadlavu (26) za trostruko ubojstvo u splitskom Varošu.

Presuda Filipu Zavadlavu (26), koji je u splitskom naselju Varošu u siječnju prošle godine kalašnjikovom ubio trojicu muškaraca, bit će izrečena danas u 13 sati na splitskom Županijskom sudu.

Optužnica ga tereti da je 11. siječnja 2020. godine s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima.

Osim za trostruko teško ubojstvo, tereti ga se i za nedopušteno posjedovanje oružja te općeopasnu radnju.

Njemu je u zatvoru dobro

Zavadlav je nekoliko sati nakon krvoprolića u Varošu uhićen u kafiću u blizini PU splitsko-dalmatinske, a prije toga je odbacio pušku u obližnji kontejner, a nju su kasnije pronašli istražitelji.

Od trenutka kada je uhićen do danas je u pritvoru, a kada ga je na nedavnom ročištu sutkinja upitala o produljenju pritvora, odgovorio joj je da je njemu u zatvoru – dobro.

Trostruki ubojica prošlog je tjedna iznio obranu. Rekao je da se ne osjeća krivim, ali i da ga dosad nitko nije nedvojbeno uvjerio da je upravo on osoba koja je 11. siječnja pucala u Splitu. Kazao je i da misli da je u trenutku pucnjave bio na moru.

"Čuo sam da su neke osobe bile maltretirane od žrtava, radi se o neprilagođenim osobama i nasilnicima. Nisam kriv, tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna suđenje za trostruko ubojstvo Zavadlav negira krivnju i traži Nobela za mir: "Još uvijek me nitko nije nedvojbeno uvjerio da sam ja osoba koja je pucala"

Pročitajte i ovo Vlado Ožaić Paić ŠERIĆ MU IZRAZIO SUĆUT Otac mladića ubijenog u Zavadlavovu krvavom pohodu: ''Dok on jede, igra se, trenira, zafrkava, moj sin i ova dvojica momaka se raspadaju u grobnici''

Zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Žarko Štrbac u završnom je govoru rekao da je obrana neosnovana, neprihvatljiva i smiješna, da je odraz njegove ličnosti koju su utvrdili i vještaci, koji su ranije utvrdili da je u trenutku krvavog pohoda bio smanjeno ubrojiv.

"Radilo se o bezobzirnoj osveti. Napravio je to usred bijela dana, u središtu grada. Čekao je svoje žrtve i bilo mu je važno likvidirati ih jer je smatrao da su manje vrijedne, a i smetale su mu u životu. Smatram da bi zatvorska kazna u trajanju od 50 godina bila dovoljna da se ostvari generalna prevencija", zaključio je Štrbac.

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić ustvrdio je da njegov branjenik nije bio ubrojiv te je dodao da kaznena djela nije počinio iz bezobzirne osvete, kao i da se u tom slučaju radilo o običnom ubojstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u disfunkcionalnoj obitelji Socijalni radnik i stanodavka o Zavadlavu: "Bio je fin pristojan mladić. Trudio se uspjeti u životu"

Tijekom suđenja su Stanislav i Ante Zavadlav, njegovi brat i otac, iskoristili pravo o izostanku iskaza, no rječit je na suđenju bio Zavadlavov susjed Damir Šolić, koji je dva dana prije ubojstava ručao s njim i njegovom obitelji. Rekao je da nikada nije mogao niti pomisliti da bi optuženi tako nešto mogao napraviti jer je, tvrdi, od sve svoje braće bio najpristojniji i najbolji.

Zavadlav je posljednjih nekoliko puta na sud doveden u pancirki, kao dodatna mjera sigurnosti, a otkriveno je i da u zatvor prima brojna pisma obožavateljica koje mu crtaju srca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene