Na Županijskom sudu u Splitu u 9:30 nastavljeno je suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo početkom ove godine u Splitu.

Galerija


Filipa Zavadlava doveli su iz zatvora u Gospiću, a pred zgradom suda bili su raspoređeni policajci.

Vezani članci Nicolas Sarkozy (Foto: AFP) Počinje suđenje za ''skandal koji će ući u anale'': Bivši predsjednik tvrdi da je nevin COVID bolnica u Areni Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek

Za danas je bilo predviđeno saslušavanje Ante i Stanislava Zavadlava, oca i brata optuženog, no oni su odlučili iskoristiti svoje pravo i odbili su svjedočiti, javio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič. Iskoristili su pravo o izostanku iskaza ako bi tako sebi bliskog srodnika, člana obitelji ili prijatelji izvrgnuli sramoti i novom kaznenom progonu.

Zavadlav je u jednom trenutku s optuženičke klupe poručio bratu: "Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam." Brat Stanislav je, prije nego što je izašao iz sudnice, zamolio sutkinju da razgovara s bratom, piše 24sata.

"Neke stvari nisu sporne. Obrani su interesantni svjedoci koji su govorili o njegovu psihičkom stanju, o misaonom sklopu koji je bio dezorganiziran i disocijativan, što znači da je u najmanju ruku bio granično psihološkom, psihijatrijskom momentu, iako kod njega nije utvrđena shizofrenija, znači granični slučaj. Svjedoci će pomoći vještacima da se do kraja očituju je li bio bitno smanjeno ubrojiv ili potpuno neubrojiv", rekao je novinarima Zavladavov odvjetnik Branko Šerić i dodao kako njegov klijent izgleda dobro, ali njegovo stanje nije dobro.

U petak bi na sud trebali doći vještaci koji će reći svoje mišljenje o Filipovu stanju. "Ako ne dođe do dopune ili novog vještačenja, onda bi to moglo biti to. S time da neće u petak biti završne riječi, ne očekujem to", dodao je Šerić.

Na pitanju jesu li postojale određene prijetnje prema Filipu, Šerić je rekao da mu je teško o tome govoriti te kako bi to bio "doprinos oštećenika".

"U konkretnom predmetu tog doprinosa nije bilo. Čuli smo roditelje dvojice stradalih, ubijenih, koji su rekli da njihovi sinovi nisu ničime uzrokovali ponašanje moga branitelja", poručio je Šerić.