Filip Zavadlav
Filip Zavadlav Foto: DNEVNIK.hr

Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za trostruko ubojstvu u Splitu, počela su na splitski Županijski sud stizati pisma podrške, a sva dosad pristigla uputile su - žene.


Tridesetak pisama potpore stiglo je dosad na splitski Županijski sud. Sva su upućena 25-godišnjem Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za brutalno trostruko ubojstvo u Splitu. I sva su napisale žene. 

Vezani članci Stipe Drmić, forenzički psihijatar Forenzički psihijatar o fenomenu koji se pojavio nakon trostrukog ubojstva u Splitu: "To je test, anketa povjerenja u institucije ove države" Filip Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora Zavadlav dobio 40 godina zatvora, proglašen krivim za krvavi pohod: "Ovo je jedan od najbrutalnijih događaja u Hrvatskoj"

Zavadlav se trenutačno nalazi na vještačenju u Klinici za psihijatriju Vrapče. 

Pisma splitskom ubojici šalju žene iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz svijeta. Tako se među pismima žena iz Rijeke, Zagreba, Đakova ili Osijeka našlo i ono poslano iz Sydneyja, piše Slobodna Dalmacija

Gotovo sva počinju s: "Dragi Filipe...", a u njima mu žene crtaju srca, pišu da nije sam, daju mu bezrezervnu podršku, bodre ga da izdrži, govore mu kako se sve nepravedno prelomilo preko njega, nadaju se da će i on njima pisati, obećavaju mu da će ga zauvijek čekati i izražavaju nadu da će jednog dana zajedno uživati na slobodi, piše Slobodna Dalmacija.

Pisma uglavnom šalju u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj i u Vrapče, a uprave ih potom prosljeđuju splitskom sudu jer sudac istrage mora dati odobrenje da ih se može proslijediti Zavadlavu. 

Dosad je zaprimljen i zahtjev jedne žene za posjet Zavadlavu, no on je odbijen. Prema zakonu, zatvorenicima u istražnom zatvoru i osobama u prekršajnom zadržavanju u posjet mogu doći članovi obitelji, ali i druge osobe kojima to dopusti sudac istrage ili predsjednik sudskog vijeća. No da bi zatvorenika posjetila osoba koju ne poznaje, prvi je uvjet da on sam zatraži taj posjet, a potom o svemu odlučuje sudac. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju