Miroslav Škoro
Miroslav Škoro Foto: Matija Habljak / Pixsell

Sud časti Domovinskog pokreta (DP) je na temelju zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka zbog povrede članskih prava i obveza protiv člana DP-a Miroslava Škore, jednoglasno donio odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv tog bivšeg predsjednika stranke.


Sud časti Domovinskog pokreta (DP) je održao sjednicu u utorak 10. kolovoza i na temelju zahtjeva ovlaštene osobe za pokretanje stegovnog postupka zbog povrede članskih prava i obveza protiv člana DP-a Miroslava Škore, jednoglasno donio odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Škore, priopćeno je iz te stranke.

Miroslav Škoro Totalni obračun u Domovinskom pokretu: Škoro optužuje, a nekadašnja stranka ga osuđuje, oglasio se i Bubalo: ''Ovo je potez bombaša samoubojice''

Škori miruju sva prava i obveze do donošenja pravomoćne odluke o stegovnoj odgovornosti, a najdulje u trajanju od 90 dana od trenutka pokretanja stegovnog postupka.

Podsjetimo, Škoro je podnio neopozivu ostavku 20. srpnja na dužnost predsjednika stranke i sve ostale dužnosti, koju je Predsjedništvo prihvatilo tjedan dana kasnije, kao i ostavku Darija Žepine kao glavnog tajnika.

Zbog zlouporabe unutarstranačkog položaja i nanošenja štete ugledu stranke u javnosti tada su pokrenuli i stegovni postupak protiv Škorine sestre Vesne Vučemilović, koja je nedugo nakon Predsjedništva stranke zatražila ispis iz članstva, bez navođenja razloga.

Sukobi su se potom preselili na društvene mreže, između ostalog, Škoru se optuživalo za nenamjensko korištenje stranačkih kartica, odnosno financija, što je on opovrgavao u svojim objavama na društvenim mrežama, nudeći dokaze poput izvoda iz banke i sličnog.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju