Miroslav Škoro
Miroslav Škoro Foto: Emica Elvedji

Miroslav Škoro kaže da je podnio kaznene prijave protiv članova Domovinskog pokreta zbog tvrdnji da je s čela stranke odstupio zbog žene i novca.


Miroslav Škoro rekao je da se nada da ljudi koji tvrde da je mjesto predsjednika Domovinskog pokreta napustio zbog žene i novca "imaju dokumente jer sve što je izgovoreno morat će obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i na sudu".

Potvrdio je Večernjem listu da je krajem srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.

"Već sam prije upozoravao na nedostatke i nepravilnosti u organizaciji i materijalno-financijskom poslovanju stranke, ali kako se ništa nije poduzimalo, sada tražim da se utvrdi je li to funkcioniralo prema propisima. Osim toga, predao sam Državnom uredu za reviziju prijedlog za provođenje revizije, a 2. kolovoza Poreznoj upravi da provede porezni nadzor nad strankom", pojasnio je.

Podsjetimo, Nacional je otkrio, pozivajući se na neimenovane izvore iz vrha stranke, da je Škoro bio prisiljen odstupiti zbog pretjeranog trošenja stranačkog novca i kupovine poklona mladoj asistentici.