Ivan Balent (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Ivan Balent (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebački Županijski sud je svim osumnjičenicima u procesu protiv Ivice Torodića, ali i njegovoj kćeri Ivi Balent, blokirao sve nekretnine, automobile i račune.


Dio osumnjičenika već je započeo s prijenosom svoje vrijedne imovine. Sud je tako konstatirao da su u studenom to pokušali napraviti Ljerka Puljić i Damir Kuštrak, a Olivio Discordia je u rujnu podigao 200 tisuća eura u gotovini te istog dana zaključio ugovor o kupoprodaji stana u Ulici Stara Knežija, prodavši ga Kristini Sitta prodaje navedeni stan. Tomislav Lučić je prebacivao obveznice Željku Udovičiću.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr/PIXSELL) Veliki izvještaj vještaka: Kako su članovi obitelji Todorić potrošili milijune s računa tvrtke i tko je bio najrastrošniji Slika nije dostupna Bivša revizorica Agrokora tvrdi: Uočili smo nepravilnosti još 2010. godine, ali ništa nije poduzeto

Puljić je svoju nekretninu prenijela na Lanu Puljić, dok je Kuštrak prenio tri nekretnine - onu u Virju prenio je na Snježanu Peršinović, dok je nekretnine u Zagrebu prenio na suprugu Zvjezdanu

Sudac istrage Krešimir Devčić uvažio je i zahtjev za blokadom imovine Todorićeve kćeri Ive Balent kojoj je Todorić prenio četvrtinu nekretnine. "Kako se radi o kćerki prvookrivljenika, a cijeneći da je ugovor o darovanju sklopljen u inkriminiranom periodu te se radi imovini znatne vrijednosti, sudac istrage nalazi da su ispunjeni zakonski uvjeti za određivanje privremene mjere i u odnosi na Ivu Balent kao treću osobu", stoji, među ostalim, u rješenju o blokadi imovine. 

Anti Todoriću, ocu Ivice Todorića, blokirane su sve nekretnine i dva starija Mercedesa, model 420 CDI S klasa iz 2007. i G klasa model 500 L iz 2002. godine.

Ivanu Todoriću, osim niza nekretnina, pod sudskom blokadom završio je i Smart te brodica od 7,4 metra.

Tomislavu Lučiću blokirali su pet nekretnina, tri u Zagrebu te po jedna u Splitu i na Pagu. Blokirani su mu svi računi u bankama te raspolaganje dionicama.

Ljerki Puljić je pod sudskom blokadom završilo pet nekretnina te VW Passat star tri godine. 

Damiru Kuštraku je blokirano 12 nekretnina te Zastava AR, tip 55 iz 1960. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju