Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dionice, nekretnine, računi...

Afera Agrokor: Sud blokirao imovinu i bivšim Todorićevim suradnicima

Ilustracija, Agrokor (Foto: Dnevnik.hr)
Ilustracija, Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Županijski sud u Zagrebu prihvatio je zahtjev izvanredne uprave Agrokora da se osim Ivici Todoriću blokira imovina i svim njegovim bivšim suradnicima protiv kojih je otvorena istraga.

Njihova imovina, ako im se dokaže krivnja, trebala bi pokriti iznos štete, za koji uprava Agrokora tvrdi da iznosi 1,6 milijardi kuna, dok tužiteljstvo taj iznos procjenjuje na 1,3 milijarde.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nezakonite pozajmice agrokoru Todorić šuti o novoj istrazi protiv njega i sina Ivana, ostali osumnjičeni iznijeli obranu Slika nije dostupna afera agrokor Sud blokirao nekretnine i Ivi Balent: Todorić pokušao spasiti imovinu prepisujući je na kćer, ali nije bio jedini

Tužiteljstvo je nakon otvaranja istrage zatražilo blokadu imovine Ivice Todorića, budući da se za sada samo njega tereti da je izvukao sredstva iz tvrtke kojoj je bio na čelu. Zato su mu već blokirani svi računi, udjeli u tvrtkama, dionice, njegova četvrtina Kulmerovih dvora, lovište i još jedno obiteljsko imanje, piše Telegram.

Izvanredna uprava Agrokora, na čelu s Antom Ramljakom, nedavno je zatražila da se zamrzne imovina i Todorićevim suradnicima Ivanu Crnjcu, Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Piruški Canjugi, Mislavu Galiću, Damiru Kuštraku, Marijanu Alagušiću, Alojziju Pandžiću, Hrvoju Balentu i Ivici Sertiću. Županijski sud u Zagrebu sada je taj zahtjev prihvatio.

Izvanredna uprava Agrokora zatražila je da se blokira imovina i Todorićeve kćeri Ive Balent, no za sada nema potvrde hoće li i njoj biti zamrznuti računi te ostale vrijednosti. Na rješenje suda osumnjičeni imaju pravo podnijeti žalbu, ali ona neće odgoditi blokadu pod kojom će se, kao i u Todorićevom slučaju, naći njihove dionice, nekretnine i bankovni računi.

Kako do sada na računima Ivice Todorića nisu pronađeni značajniji iznosi, imovina koja mu je zamrznuta ni približno ne pokriva iznos od 1,3 milijarde kuna koliko je navodno, prema optužnici, izvučeno iz Agrokora.

Kako neslužbeno doznajemo, ni nakon blokade imovine njegovih suradnika neće biti osiguran povrat cijelog iznosa u slučaju da budu proglašeni krivima i da im se imovina doista oduzme. Blokada imovine, prije podizanja optužnice, može trajati najdulje dvije godine, piše Telegram.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene