Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud BiH potvrdio optužnicu za ratne zločine protiv trojice Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv trojice bosanskih Hrvata koje se tereti da su počinili ratne zločine nad Bošnjacima na području Mostara u razdoblju od srpnja 1993. do 1994. godine, priopćeno je iz sjedišta suda u Sarajevu.

Optužnica Tužiteljstva BiH podignuta je protiv bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Marka Radića-Make, Dragana Šunjića i Damira Brekala za kaznena djela zločina protiv čovječnosti, uključujući ubojstvo, zatvaranje, mučenje, seksualno nasilje te progon.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Zabilježili nepravilnost Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo"

Radića, koji je do uhićenja obnašao dužnost predsjednika udruge dragovoljaca Domovinskog rata Herceg-Bosne, optužnica tereti da je kao zapovjednik diverzantske postrojbe HVO-a "Ivan Stanić Ćićo", a potom i Druge brigade HVO-a, odgovoran za ubojstva Bošnjaka zarobljenih na području Mostara.

Za kazneno djelo ubojstva optužen je i Brekalo, kojega se, zajedno sa Šunjićem, tereti i za zločin zlostavljanja zatvorenika, kao i silovanja zatočenih Bošnjakinja.

Svoj trojici optuženih na temelju potvrđene optužnice produžen je i pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene