Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo 21. stoljeće

Velika novost za studente: "Vidio sam na svoje oči. Mislim da je to trebalo dosta ranije"

Aktualno Galerija Menza u Zagrebu Menza u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr Menza u Zagrebu - 4 Menza u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Menza u Zagrebu - 3 Menza u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Menza u Zagrebu - 2 Menza u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Menza u Zagrebu - 1 Galerija 1/5 >>
U najvećem sveučilišnom gradu u Hrvatskoj, Zagrebu, koji ima i najviše menzi gdje studenti jedu po povoljnim cijenama, neće više biti kopanja po džepovima u potrazi za sitnišem. Vjerovali ili ne, napokon mogu platiti karticama. Kako tek sada i koji su dojmovi studenata saznala je reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Od srijede nove navike u zagrebačkim menzama.

"Vidio sam na svoje oči da je ovo nešto novo, danas u biti prvi put i smatram da je to super. U biti mislim da je to dosta ranije trebalo uvesti, da bi bilo lakše", komentirao je Ante.

21. stoljeće stiglo je u Hrvatsku. Studentski zbor Sveučilišta izborio se za kartično plaćanje, ono što većina menzi u Hrvatskoj već neko vrijeme ima.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić i Antonio Dragić - 1 za Dnevnik Nove TV Zet preminule starice prepričao stravične detalje: "Supruga me zove - Našla sam majku mrtvu, pas pored nje krvav"

Najbliže beskontaktnom plaćanju bila je aplikacija, koja je prema riječima studenata bila nepraktična, jer novac stavljen na karticu nije se mogao vratiti.

Pročitajte i ovo Policija traga za muškarcem javite se Jeste li ga vidjeli? Traži se zbog obiteljskog nasilja, policija pred kućom pronašla pretučenu ženu i mrtvog psa

"Kočilo je to jer smo čekali uvjete koji su za nas i naše poslovanje najpovoljniji i kad smo dobili te uvjete od jedne banke, s njima smo potpisali ugovor", zaključio je voditelj financija i računovodstva SC-a Zagreb, Josip Dobranić.

Detalje kartičnog plaćanja u menzama pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sare Duvnjak.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene