Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjednici Senata ipak će se raspravljati o stanju na Filozofskom fakultetu, a na njoj sudjeluje, iako bez prava glasa, i Neven Budak kojeg je Vijeće FF-a predložilo za obnašatelja dužnosti dekana tog fakulteta.


Stanje na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu bit će zadnja točka sjednice Senata na kojoj, ali bez prava glasa, sudjeluju novoizabrani članovi fakultetskoga Senata, izjavio je u utorak profesor Neven Budak, kojega je Vijeće Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na izvanrednoj sjednici krajem studenoga predložilo za novoga obnašatelja dužnosti (o.d.) dekana Filozofskoga fakulteta.

Vezani članci Vesna Vlahović-Štetić, dekanica Filozofskog fakulteta u Zagrebu (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Dekanica Filozofskog fakulteta: ''Užasnuti smo da pokraj naših studenata rade ljudi s krivotvorenim diplomama'' Blaženka Divjak (Foto: screenshot) Bez diplome predavao u gimnaziji punih 18 godina, ministrica: ''Varalice će dobiti izvanredni otkaz, ide i prijava DORH-u''

Kratko nakon početka sjednice sveučilišnoga Senata, profesor Budak obratio se predstavnicima Filozofskoga fakulteta koji su u prosvjednoj šetnji stigli pred sveučilišni Rektorat kao potpora novoizabranim članovima Senata i njihovu sudjelovanju na sjednici Senata.

"Rektor nam je dopustio da budemo na sjednici Senata bez prava glasa. Ne priznaje nas kao legitimne predstavnike Filozofskoga fakulteta, a točka o Filozofskome fakultetu uvrštena je na sam kraj sjednice", izjavio je Budak.

Posvjedočio je kako je osobno zamolio da točka o Filozofskome fakultetu bude prva na sjednici Senata kako se okupljeni ne bi morali čekati ispred Rektorata, te da je zamolio trenutačnoga o.d. dekana Tomislava Holjevca da se osobno za to zauzme, ali je Holjevac rekao kako ne vidi razlog za to.

Netko od okupljenih na to je povikao "šator, donesite šator".

Na novinarsko pitanje što očekuje od sjednice Senata, Budak je odgovorio kako se osobno zauzima da se situacija na Filozofskome fakultetu smiri.

Prosvjedna povorka okupila se ispred zgrade Rektorata pola sata prije početka sjednice Senata zakazane u podne, ali im policija nije dopustila da uđu u samo dvorište zgrade Rektorata nego su zaustavljeni pred njegovim ogradom glasno bodreći svoje predstavnike.

Kratko nakon što je predstavnik prosvjednika izvijestio okupljene da je dopušten ulazak u Rektorat njihovim predstavnicima izabranim na izvarednoj sjednici fakultetskoga Vijeća i njihovo sudjelovanje u radu Senata, okupljenima je to potvrdio i profesor Budak. (Hina)