Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kronologija podmuklog ubojstva

Jeziv plan zbog 400.000 eura: Ubojicu ulovili s lopatom na mjestu gdje je zakopano raskomadano tijelo

Aktualno Galerija Park u Svetoj Nedjelji - 1 Park u Svetoj Nedjelji - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Park u Svetoj Nedjelji - 2 Park u Svetoj Nedjelji - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Lopata Lopata Foto: Dnevnik Nove TV Mikroskop Mikroskop Foto: Dnevnik Nove TV +0 Tony Gerard Galerija 1/5 >>
Nakon dvije godine potrage za nestalim muškarcem iz Dubrovnika zagrebačka je policija konačno došla do stravičnog otkrića. Dvoje supružnika najprije su imućnom Dubrovčaninu otuđili i rasprodali nekretnine, a potom ga brutalno ubili. Policija je sklopila mozaik okrutnog ubojstva tako što su ubojicu ulovili s lopatom na mjestu gdje je zakopano raskomadano tijelo! Detalje ima reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Slučaj nestalog 58-godišnjaka dobio je koban završetak. Dijelovi tijela za koje se vjeruje da pripadaju nesretnom Tonyju Gerardu pronađeni su u okolici jezera u Svetoj Nedelji.

"Nakon što je obavljen očevid i pronađeno da je riječ o posmrtnim ljudskim ostacima, zatim je izdan nalog za ekshumaciju te su iskopani doista ljudski ostaci koji su potom odvezeni na zavod za sudsku medicinu", ispričala je Ivana Bilušić sa Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Priča je to koja počinje 2022. godine kada je njegova obitelj prijavila nestanak!

"Kronološki gledano imamo početak priče, a to je prodaja nekretnine temeljem krivotvorene isprave iz toga proizašle punomoći", otkrila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Dubrovčanin Tony Gerard u vlasništvu je imao brojne nekretnine na atraktivnim lokacijama u Dubrovniku. Sumnja se da su ga optuženi oštetili za oko 400.000 eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjene na frontu FOTO: Ovo je trenutačna situacija u Ukrajini, objavljene najnovije karte

"Oni se sumnjiče da su 2022. godine krivotvorili isprave na temelju kojih su prodali poslovni prostor u vlasništvu žrtve i zadržali, podijelili novac...", nabraja Bilušić.

Potom su, kako bi prikrili što su počinili i zadržali imovinsku korist Gerarda namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje.

"Gdje su ga na neutvrđeni način ubili, potom iznjeli tijelo iz stana i bacili na neutvrđeno mjesto, a prije nekoliko dana je policijskim radnjama utvrđeno da je došlo do premještanja dijela posmrtnih ostataka", dodala je.

Istražitelji su sumnjali da je s nestankom povezan par,  61-godišnja dizajnerica s područja Samobora i 57-godišnji Nijemac, pratili su ih u tajnoj operaciji. Da imaju ozbiljan trag postalo je jasno kada je muškarac danima s lopatom obilazio iste lokacije. Dolsovce su ga zatekli kako otkopava pa ponovno zakopava na livadi u blizini popularnih Hoto vila! Kosti su prebačene na zavod za sudsku medicinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata

"Prilikom ekshumacije ljudskih ostataka pronađenih na mjestu događaja iznimno je važan period kad je zapravo tijelo pokopano. Vi nakon niza godina, više od desetak godina možete pronaći skeleton ostatke koji su jako dobro sačuvane i koje i dalje mogu sadržavati određene tragove pogotovo ako se dogodilo ubojstvo nasilnim putem, oštećenje kosti ili nekih drugih tkiva", pojasnio je Dragan Primorac, forenzičar.

I on je uvjeren da će do identiteta doći vrlo brzo. Osumnjičeni su trenutačno u istražnom zatvoru, a odvjetnik osumnjičene Branko Šerić danas nije imao puno komentara.

"Neću vam ništa reći! A netočno je informacija da se moja branjenica branila šutnjom, toliko mogu reći", bio je kratak.

Zagrebačka policija dodaje:

"Dvogodišnji rad zagrebačke policije, treba biti svjestan da su osobe za cilj imali prikriti to što su počinile, a naš cilj je bio razotkriti u čemu smo uspjeli."

Za ovakav zločin predviđena je kazna dugotrajnog zatvora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene