Mnogi turisti – od Slovenaca do Čeha i Nijemaca – spas od strogih epidemioloških pravila u svojim zemljama potražili su u Hrvatskoj.

Galerija


Prosvjede i lockdown u Sloveniji Ajda je zamijenila šetnjom krčkom rivom.

"Radim od doma i tu je ozračje bolje. Ne samo vrijeme i more, nego i to da možemo šetati bez maske, možemo otići na kavu, dijete vani trči", rekla je Ajda iz Ljubljane.

Na odmor su dotrčali i Hanes i Suzane iz Njemačke. Osim što su u blizini mora, nisu u gužvi pa ne moraju poštivati stroga epidemiološka pravila.

"Puno planinarimo, otići ću za pet minuta plivati jer danas je odlično za skok u more", rekao je Hanes. "Tražili smo otvoren kamp u ovo doba godine. Kaos s koronom je svugdje i mislili smo da je važno putovati u sigurne zemlje", rekla je Suzane.

Sigurnost je u njihovom kampu na prvom mjestu.

"Imamo 130 gostiju. Gostu je na raspolaganju web check-in, mogućnost online plaćanja, dostava hrane iz restorana i kućnih potrepština iz trgovine na parcelu i smještajnu jedinicu", rekao je direktor kampa Zoran Morožin.

Nautika i kampiranje, ilustracija Kamping i nautika ove su godine spašavali hrvatski turizam, ali ovogodišnje i lanjske brojke su - neusporedive

Turizam kao generator korone Unatoč koronakrizi: Turistički su rezultati iznad očekivanja

Osim stranih turista, kampove trenutačno pune i Hrvati. Prvi put u tri godine, koliko je otvoren, kamp će raditi cijelu godinu.

"S obzirom na lokaciju, blizinu ostalih zemalja, poklopilo se zajedno s koronom, a vjerujemo da će ipak domaće tržište bit u mogućnosti doći", rekla je Ana Buovac, voditeljica recepcije kampa.

Svaka rezervacija, pa i ona u zadnji čas, veseli i hotelijere.

"Gosti kod nas su iz Austrije, Rusije, Češke, Slovenije, Hrvatske, tako da je mješovito", rekao je vlasnik hotela Josip Brusić.

I svi žele samo jedno: zdrav i siguran odmor pa je tako u Hrvatskoj trenutačno 20.000 domaćih i stranih gostiju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr