Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas od strogih pravila

Stranci u Hrvatskoj traže odmor od koronavirusa: "Tu možemo šetati bez maske, možemo otići na kavu..."

Turisti, ilustracija - 3
Turisti, ilustracija - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Turisti, ilustracija - 1 Turisti, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turisti, ilustracija - 2 Turisti, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turisti, ilustracija - 3 Turisti, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Turisti, ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Mnogi turisti – od Slovenaca do Čeha i Nijemaca – spas od strogih epidemioloških pravila u svojim zemljama potražili su u Hrvatskoj.

Prosvjede i lockdown u Sloveniji Ajda je zamijenila šetnjom krčkom rivom.

"Radim od doma i tu je ozračje bolje. Ne samo vrijeme i more, nego i to da možemo šetati bez maske, možemo otići na kavu, dijete vani trči", rekla je Ajda iz Ljubljane.

Na odmor su dotrčali i Hanes i Suzane iz Njemačke. Osim što su u blizini mora, nisu u gužvi pa ne moraju poštivati stroga epidemiološka pravila.

"Puno planinarimo, otići ću za pet minuta plivati jer danas je odlično za skok u more", rekao je Hanes. "Tražili smo otvoren kamp u ovo doba godine. Kaos s koronom je svugdje i mislili smo da je važno putovati u sigurne zemlje", rekla je Suzane.

Sigurnost je u njihovom kampu na prvom mjestu.

"Imamo 130 gostiju. Gostu je na raspolaganju web check-in, mogućnost online plaćanja, dostava hrane iz restorana i kućnih potrepština iz trgovine na parcelu i smještajnu jedinicu", rekao je direktor kampa Zoran Morožin.

Pročitajte i ovo Massimo Piuttu, direktor kampa Pandemija okrznula i njih Kamping i nautika ove su godine spašavali hrvatski turizam, ali ovogodišnje i lanjske brojke su - neusporedive

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hoće li se isplatiti? Unatoč koronakrizi: Turistički su rezultati iznad očekivanja

Osim stranih turista, kampove trenutačno pune i Hrvati. Prvi put u tri godine, koliko je otvoren, kamp će raditi cijelu godinu.

"S obzirom na lokaciju, blizinu ostalih zemalja, poklopilo se zajedno s koronom, a vjerujemo da će ipak domaće tržište bit u mogućnosti doći", rekla je Ana Buovac, voditeljica recepcije kampa.

Svaka rezervacija, pa i ona u zadnji čas, veseli i hotelijere.

"Gosti kod nas su iz Austrije, Rusije, Češke, Slovenije, Hrvatske, tako da je mješovito", rekao je vlasnik hotela Josip Brusić.

I svi žele samo jedno: zdrav i siguran odmor pa je tako u Hrvatskoj trenutačno 20.000 domaćih i stranih gostiju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene