Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTRAJK SE NASTAVLJA?

Obrat u Čistoći, radnici još nisu izašli na teren: "Nagovaraju nas, ali ne damo se"

Aktualno Galerija Radnici Čistoće još nisu izašli na teren Radnici Čistoće još nisu izašli na teren Foto: Goran Mehkek / CROPIX Mladen Novosel, SSSH Mladen Novosel, SSSH Foto: DNEVNIK.hr Radnici Čistoće nisu izašli na teren - 1 Radnici Čistoće nisu izašli na teren - 1 Foto: DNEVNIK.hr Radnici Čistoće nisu izašli na teren - 2 Radnici Čistoće nisu izašli na teren - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Radnici Čistoće nisu izašli na teren - 3 Galerija 1/5 >>
Nakon što je u srijedu popodne objavljeno da je nakon tri dana štrajka radnika Čistoće postignut dogovor i da će s radom krenuti od navečer, to se ipak nije dogodilo.

Iako su radnici zagrebačke Čistoće u srijedu odbili odvoziti smeće dok se ne ispune svi zahtjevi koje traže, popodne je objavljeno da je postignut dogovor s Upravom Holdinga i da će s radom nastaviti u trećoj smjeni koja počinje u 22 sata.

Međutim, to se još nije dogodilo. Radnici Čistoće nalaze se u krugu sjedišta Čistoće na zagrebačkoj Radničkoj cesti i još nisu krenuli na posao, zbog čega se postavlja pitanje je li štrajk zaista gotov.

Sindikalist Mladen Novosel, koji je bio na današnjim pregovorima, rekao je za Dnevnik Nove TV da bi, po informacijama kojima raspolaže, na teren trebala izaći prva smjena, odnosno jutarnja ekipa, koja inače izlazi u 5:30.

Iako su radnici večeras došli na posao, kamioni još uvijek stoje.

"Jedan dio radnika je unutra, razgovaraju s poslovođama, jedan dio je vani. Razgovarao sam s grupom koja je vani. Oni nisu voljni izaći i kažu da je prekid rada napravila prva smjena pa neka prva smjena i pokrene", rekao je glavni sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Zdravko Stoilković za Hrvatski radio.

Pročitajte i ovo Prodaje se dio otoka ljubavi - 2 BROJNA OGRANIČENJA Prodaje se dio svjetski poznatog hrvatskog otočića: Cijena paprena, ali već su stigli prvi upiti - "Zasad se ne može ništa graditi"

Izrazio je uvjerenje da će prva smjena pokrenuti rad i da će kamioni u prvoj smjeni izaći van.

"Ovi radnici koji su ovdje očito nemaju komunikaciju s radnicima koji su danas postigli dogovor s poslodavcem i nemaju pisanu potvrdu da je sporazum postignut i za sada, koliko vidim, nemaju namjeru izaći. Hoće li se nešto promijeniti tijekom večeri, zaista ne znam", pojasnio je.

Upitan postoji li mogućnost da radnici tijekom noći izađu i počnu čistiti Zagreb, rekao je kako će se to dogoditi ako promijene svoje mišljenje i raspoloženje i ako netko može utjecati na njih, u suprotnom će kamioni do jutra ostati gdje jesu.

Na pitanje znači li to da je neizvjesno je li zaista postignut dogovor, Stoilković je odgovorio da vjeruje da je dogovor postignut, ali trenutno nema predstavnika radnika koji su to dogovorili u prvoj smjeni pa radnici treće smjene bez njihove pisane potvrde ne žele izaći vani, podsjetivši ipak da jedan dio radnika razgovara s poslovođama. Dodao je da je zasad neizvjesno što će se tijekom noći događati.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, novinar Nove TV NOVI CROBAROMETAR Je li uvođenje eura utjecalo na podršku građana radu Vlade? Jedna je stvar uvjerljivo na prvome mjestu liste problema koji muče građane

Radnik Čistoće Anis Bajrić za Hinu je kratko komentirao: "Nagovaraju nas, ali ne damo se, ne ide se najvjerojatnije van."

Gradonačelnik Tomislav Tomašević za RTL Direkt je rekao da je to suprotno dogovoru koji je u srijedu postignut.

"Prvi dan je bio jedan zahtjev, drugi dan 11. Danas popodne je bio sastanak na koji su radnici sami poslali pet predstavnika i sindikate. Predsjednik Uprave je na megafon sve predstavio, pitalo se slažu li se da se krene u odvoz. Svi su uglas rekli 'da'. Neozbiljno je, ako se radnici ne budu držali dogovora, kako da se mi onda držimo dogovora", rekao je Tomašević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene