Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koje su mjere provedene?

Što Vlada kani učiniti za gospodarski oporavak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka na dva dana može zaboraviti na probleme u zemlji. No čim se vrati, suočit će se mukotrpnom provedbom mjera gospodarskog oporavka.

Rokovi istječu, razmišlja se o odgodama. Izgleda kako ambiciozno zamišljen program vodi utrku s vremenom. Do prvog lipnja još je nekoliko dana, a ima i mjera koje nisu napravljene. Premijerka je bila puna optimizma, ali 1. lipanj je pred vratima. Neke stvari samo što nisu napravljene, ali gospodarski oporavak nije ostvaren. Ukidaju se regresi i božićnice. 309.000 je nezaposlenih, Vlada pod hitno mora poduzeti nešto i s tim. Trebalo je pripremiti i prodaju vojnih stanova, nekoliko milijardi kuna koje bi država mogla zaraditi.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda

Lipanj je ključan mjesec u kojem će se vidjeti hoće li Vlada ili ne uspjeti zbog cijelog niza mjera koje se u Saboru moraju usvojiti. Mogli bi prvi puta dobiti popis hrvatskih dužnika, odnosno popis tvrtki koje ne plaćaju račune. Trebao bi se utvrditi rebalans proračuna, potom slijedi smanjivanje broja agencija. Tu su i nova pravila o stečaju koja bi poduzetnicima trebali ići u korist, te lista stečajnih upravitelja.

Sve se to događa u izbornoj godini. Najbolniji potezi ipak se ostavljaju za kraj sljedeće godine. Mnogi već nagađaju da ako dobijemo pristupni sporazum, to bi moglo biti u proljeće sljedeće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene