Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenci 'na račun' Hrvata

Što sve rade Hrvati kako ne bi platili vinjetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski cestovni nadzornici nisu svemogući. Ako se kraj njih proveze vladin automobil s pratnjom bez vinjete, ne mogu mu naplatiti kaznu. No, tko još ne plaća cestarine na slovenskim cestama?

Slovenski premijer Borut Pahor, predsjednik Danilo Tuerk, ministri, britanska kraljica Elizabetha II. i hrvatski premijer Ivo Sanader u protokolarnim vožnjama po slovenskim autocestama voze se bez vinjete, a da pri tom ne dobivaju kazne od 300 eura, pišu 24ur.com. Isto tako vinjete ne plaćaju policajci, vatrogasci, carinski zaposlenici i vozila spasioca.

Pročitajte i ovo Šleper u kojemu su pronađeni migranti (Foto: DNEVNIK.hr) Završena istraga Dvojica Slovenaca koja su u šleperu krijumčarila 41 migranta zadržana u policiji Mirno u Savudrijskoj vali (Foto: Dnevnik.hr) Zadnji dan u godini MVEP: Slovenija nema pravo primjenjivati svoje propise na području RH

U neplatiše cestarine spadaju i službena vozila slovenskog državnog inspektorata, vozila za prijevoz osuđenika i vozila suda. Vinjete ne trebaju ni intervencijska vozila civilne zaštite, gorske službe spašavanja i mobilne jedinice ekološkog laboratorija. Vinjeta su oslobođena i vozila s prednošću i pratnjom, vojna vozila i vozila za potrebe humanitarnih pomoći te vozila koja zbog elementarnih ili drugih nesreća pružaju pomoć unesrećenima.

Uz sve nabrojane kategorije, slovenski mediji našalili su se s hrvatskim državljanima koji čine sve kako bi izbjegli plaćanje zloglasne vinjete. 'Zbog uvođenja vinjete drastično se povećao broj intervencija Gorske službe spašavanja koja izbavlja hrvatske državljane koji idu sporednim putevima i ne mare za opasne ceste, a sve kako bi izbjegli plaćanje vinjeta', uvodne su riječi voditelja koji najavljuje video snimku o Hrvatima koji voze slovenskim šumama bez vinjete.

Humorističan video u kojem se slovenski voditelj 'obračunava' s Hrvatima koji izbjegavaju vinjete pogledajte u prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene