Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune ruke posla

Što sprema obrana osumnjičenih u slučaju Agrokor: Jedan će im faktor značajno otežavati posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred svih 15-ero osumnjičenih u slučaju Agrokor je dug kazneni postupak i priprema obrane. Pred njima je i brdo dokumentacije, složen spis koji će im otežavati posao. Obrana nekih od njih odlučila se žaliti i na samo rješenje o provođenju istrage.

Do svog dijela Kulmerovih dvora Ivica Todorić ne može. Kako neslužbeno doznajemo, blokirana je četvrtina imanja u njegovu vlasništvu - na zahtjev tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

Sam Ivica Todorić i dalje je nedostupan. Ne piše ni blog, njegova obrana o svemu šuti.

Preostali osumnjičenici strategiju obrane pripremaju na slobodi. I žalbu na samu istragu.

"Jer, da, dokazi koji su dati u tom smislu uz rješenje o provođenje istrage nisu dostatni. Uglavnom ćemo našu žalbu bazirati na tome“, kaže Darko Maržić, odvjetnik Olivia Discordije.

Odvjetnik Ivana Crnjca: "Zasad nećemo tražiti ispitivanje Marića"

Odvjetnik Ivana Crnjca koji je brinuo o financijama Agrokora tvrdi kako nije počinio kaznena djela.

"Ja se nadam da se protiv njega istraga neće proširiti, ali teško nam je reći. To će biti opširan spis. Prema tome, u svakom slučaju bit će puno materijala za proučiti i vidjet ćemo što će dalje biti“, kaže Igor Cišper, odvjetnik Ivana Crnjca te tvrdi kako zasad neće tražiti ispitivanje Zdravka Marića.

No, odvjetnik Damira Kuštraka vjeruje da će do proširenja istrage doći. Njegov branjenik, kaže, tereti se da je bio suizvršitelj u poslovima kako bi Ivica Todorić sebi pribavio imovinsku korist.

Kuštrak jedini ostao u Agrokoru

Na pitanje je li se Kuštrak vratio na svoje radno mjesto u Agrokor, njegov odvjetnik Petar Pavković odgovara kako on to mjesto nije ni napustio.

„On je jedina osoba koja je ostala danas uz gospodina Ramljaka“, kaže Pavković.

Tužiteljstvo o samoj istrazi pak šuti. Kao i o tome jesu li raspisali tjeralicu za Ivicom Todorićem.

Na njegove optužbe za politički proces premijer odgovara:

"Ja otklanjam bilo kakvu insinuaciju ili tezu o bilo kakvom političkom progonu, mislim da je to nešto što je svima jasno, ne znam kome to ne bi trebalo biti jasno“.

Optužbe i iz Sabora

Optužbe stižu i iz saborskih klupa.

"Dobio sam informaciju da se u u Uredu predsjednice nalazi kaznena prijava koja je devedesetih godina podignuta protiv gospodina Ivice Todorića“, kazao je u petak mostovac Nikola Grmoja.

Poduzeto, tvrdi, nije ništa. S Pantovčaka na naš upit odgovaraju kako nemaju takve dokumente te da je sve iz razdoblja predsjednika Franje Tuđmana predano u državni arhiv.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene