Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepirka s Milanovićem

Što se krije iza kupus svađe? Vučiću upućena nova poruka iz Hrvatske: "On ima svoje futoško zelje, ali..."

Aktualno Galerija Aleksandar Vučić i Zoran Milanović - 1 Aleksandar Vučić i Zoran Milanović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Aleksandar Vučić i Zoran Milanović - 4 Aleksandar Vučić i Zoran Milanović - 4 Foto: DNEVNIK.hr Aleksandar Vučić i Zoran Milanović - 3 Aleksandar Vučić i Zoran Milanović - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Aleksandar Vučić i Zoran Milanović - 2 Galerija 1/4 >>
Iz Münchena je srpski predsjednik Aleksandar Vučić predsjedniku Zoranu Milanoviću obećao poslati glavicu futoškog kupusa. Milanović mu je u nedjelju odgovorio - hvala, ali ne hvala. Reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak otkriva što se krije iza kupus svađe.

Kupus u središtu politike. Predsjednik Republike Zoran Milanović nedjelju je počeo statusom:

"Vidim da mi predsjednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi natjecati i glavicama kupusa, dobrosusjedski mu mogu samo poželjeti puno sreće jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko! A kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija sudjeluju u natjecanju, vidjeli smo i jučer na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao - prvak svijeta!".

Sve je počelo Milanovićevom izjavom u petak: "Ma Srbija sama ne zna šta hoće, nikakav to hibridni rat nije. To je nekakva kalja, nekakva kupusara od politike".

Pročitajte i ovo Stupovača - 3 Slučaj iz Stupovače Nakon priče u Pozivu o prijelazu smrti, probudile su se institucije: "Dosta toga je obećano..."

Odgovor od susjeda nije dugo trebalo čekati.

"Kupusarska politika je odlična politika, mi volimo kupus, volimo da jedemo imamo vrhunski kupus, ima jos malo da sačeka da dođe sezona, poslat ću mu jednu glavicu da vidi da je to prava  i vrhunska politika. Daj Bože da i oni takvu vode", odgovorio mu je srpski predsjednik Aleksandar Vučić u subotu.

Kupus je čak Milanovića pratio i u predizbornim kampanjama. Kupusa se sjetio i Milanovićev nasljednik. Davor Bernardić promovirao ga je 2017. godine uz hešteg ''kupujmo naše''.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapalilo se skladište U Francuskoj gori 900 tona litijevih baterija: Na terenu je oko 70 vatrogasaca

Dok se političari svađaju, proizvođačima dobra reklama.

"Dobro je za salatu, dobro je za sekeli gulaš. Onako je više hrenasto. To je specifičnost varaždinskog zelja i ono je stvarno najbolje zelje na svijetu za pravljenje sarme", objasnila je proizvođačica zelja Marija Cafuk.

Iz Varaždina stiže i poruka srpskom predsjedniku Vučiću: "On ima svoje futoško zelje koje nije ni slika ni prilika ovom našem varaždinskom zelju i neka si samo on čuva svoje zelje za svoju zemlju.

Mi ćemo njemu poslati Varaždinsko da komparira i zaključit će sigurno da je varaždinsko zelje najbolje zelje", odgovorila mu je Marija.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene