Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLIKA GRADA

Svađe u Vukovaru prije popisa stanovništva: "Ovo su dogovori na razini najgorih uličnih i mafijaških sporazuma", "Radi se hajka na Srbe"

Aktualno Galerija Vukovar Vukovar Foto: DNEVNIK.hr Vukovar Vukovar Foto: DNEVNIK.hr Vukovar, ilustracija Vukovar, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Penava Galerija 1/4 >>
Uskoro počinje dugo očekivani popis stanovništva. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava strahuje od mogućih manipulacija, a za to krivi SDSS i HDZ.

Vukovar, grad u kojem se zrcali prošlost, čeka na pravu sliku koju bi trebao pokazati novi popis stanovništva. Aktualna vlast boji se da će pokazati upravo suprotno.

"Na prošlom popisu stanovništva iz 2011., prijavljeno je u nekoliko navrata, su popisivane adrese koje ne postoje. Na nekim adresama na kojima uopće nema kuće, popisano je po 20 ljudi. Apeliram na one koji potiču manipulaciju da to prestanu činiti", rekla je Ivana Mukić, zamjenica gradonačelnika Vukovara.

To, tvrde gradske vlasti, čini HDZ u dogovoru sa SDSS-om. "Ovo su dogovori na razini onih najgorih uličnih i mafijaških sporazuma gdje se zbog svog interesa igra sa sudbinama ljudi", rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrabrost djeteta VIDEO Učenik ispravio Putina na satu povijesti, ravnatelj ga opomenuo zbog drskosti. Kremlj: "Nadamo se da neće naknadno biti kažnjen"

Iz gradskog SDSS-a kažu da se zalažu za transparentan, objektivan popis, bez pritisaka na nacionalne manjine.

"Nametanja već unaprijed određenih formula kako treba da se pripadnici srpske manjine popišu i da ih netko uči. To je ono što je suština da se treba napraviti određena hajka na pripadnike srpske zajednice da se ne izjasne onako kako jesu", rekao je Srđan Kolar, predsjednik Gradske organizacije SDSS-a Vukovar.

Pročitajte i ovo Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog instituta muke po prešutnim prekoračenjima Može li država obuzdati banke zbog minusa i zašto one većinom pronalaze rupu u zakonu? "Središnja banka ovo je trebala znati ranije"

Politikanstvo se opet gura u prvi plan, poručuju iz HDZ-a.

"HDZ Penava je i u kampanji rekao da se boji HDZ-a i SDSS-a. Na kraju je HDZ u Vukovaru vjerodostojno ostao u oporbi, dok je Penava sa Željkom Sabom u koaliciji. Tako da možemo upitati građane i građanke Vukovara kome vjeruju što se tiče trgovine i vjerodostojnosti", rekao je HDZ-ov Nikola Mažar.

Nova slika Vukovara bit će poznata nakon popisa stanovništva, a popisivanje počinje za dva tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene