Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabrost djeteta

VIDEO Učenik ispravio Putina na satu povijesti, ravnatelj ga opomenuo zbog drskosti. Kremlj: "Nadamo se da neće naknadno biti kažnjen"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kritičari Kremlja u četvrtak pozdravljaju hrabrog učenika koji je odvažno ispravio ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je iznio pogrešnu činjenicu pred djecom na satu povijesti.

Petar Veliki (1675-1725) nije se borio u Sedmogodišnjem ratu, već u Velikom sjevernom ratu koji je trajao 21 godinu, rekao je dječak Putinu.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Ruski čelnik se zahvalio dječaku na ispravku, ali je učenika ravnatelj škole opomenuo zbog "određene drskosti", prenose mediji.

Mediji koji kritiziraju Kremlj i oporbeni političari pohvalili su učenikov žar.

Kira Jarmuš, glasnogovornica zatvorenog disidenta Alekseja Navaljnoga, kritizirala je ravnatelja koji vjeruje da škola ne treba podučavati činjenice, već "pokornost i servilnost".

Incident u srijedu, prvog školskog dana nakon ljetnih praznika u Rusiji, izazvao je odjek u zemlji i naveo glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova da se očituje.

“To nije bilo drsko. Nipošto se ne slažemo s ravnateljem škole", rekao je i dodao da se "nada da učenik naknadno neće biti kažnjen".

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene