U Kninu je sve spremno za proslavu 21. obljetnice akcije Oluja.


U Kninu je održana generalna proba podizanja zastave na tvrđavi, mimohoda s vojnim zastavama i središnjeg programa na Trgu kraj spomenika pobjedi.

Vezani članci Vladimir Grošić - 3 Knin tuguje za petogodišnjim dječačićem: Stručnjak otkriva koji je sindrom u pozadini strašne tragedije i priznaje - "I meni se dogodilo da sam zaboravio dijete..." U parkiranom automobilu pronađeno tijelo djeteta - 1 DORH otkrio strašne detalje tragedije u Kninu, nakon ispitivanja nisu zatražili istražni zatvor za oca: "Ocijenjeno je da za to nema zakonskih uvjeta"

U Kninu će sutra biti 500 vojnika i jake policijske snage koje će se brinuti o sigurnosti 100 tisuća posjetitelja koliko ih se očekuje. Mnogi su u Knin stigli dan uoči proslave iz svih dijelova Hrvatske.

'Nije teško iz Dubrovnika sjesti i voziti 4,5 sata s obzirom na ove gužve, ali gušt je. Živim za sutrašnji dan', kaže Miro Lučić iz Župe Dubrovačke.

'U Kninu sam kao zarobljenik proveo 161 dan i dok budem živ doći ću, podržat ću ovaj događaj', rekao je Zvonimir Grcić iz Badnja. 

'Ukupno oko 550 pripadnika oružanih snaga iz svih grana, rodova i službi će sudjelovati na sutrašnjoj svečanosti, a od toga će nešto više od 300 pripadnika sudjelovati mimohodu', rekao je za Novu TV Mate Ostović, zapovjednik provedbenog stožera.

Program u Kninu počinje u 8 ujutro budnicom, slijedi podizanje zastave na tvrđavi te polaganje vijenaca na trgu. U 11:30 sati je misa za sve branitelje, a nakon toga svečani i zabavni program u gradu.

Proslave u Čavoglavama neće biti. Navečer u 21 sat je koncert Marka Perkovića Thompsona, a sav prihod namijenjen je za obnovu vodotornja u Vukovaru.