Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tribina Večer sa Stipom Pletikosom održala se u petak navečer u crkvi Sv. Križa. Legendarni hrvatski vratar govorio je o svom životu, vjeri, djeci...


''Nedavno sam se vratio u Split i osjećam odgovornost da nešto vratim zajednici koja mi je toliko toga dala. Osim toga, želim pomoći najmlađima, probati im ukazati pravi put'', započeo je Stipe Pletikosa svoju propovijed u punoj crkvi Sv. Križa.

Vezani članci Kardinal Josip Bozanić Kardinal Bozanić uputio tradicionalnu čestitku vjernicima: ''Ako želimo vidjeti i stići daleko trebamo biti blizu'' Zlostavljanje, ilustracija Više od 250 tisuća djece zlostavljano je na Novom Zelandu: ''Ponekad su mi davali elektrošokove dvaput dnevno''

Prisjetio se odrastanja i prvih dodira s nogometom. ''Bilo je to neko drugo vrijeme, drugačija mladost koju smo živjeli. Sjećam se tih dana kada bi šetao s ocem, pokazivao bi mi grad, vodio me svugdje. Između ostalog i na Hajduka. Moja prva utakmica je bila 1985. godine, Hajduk je igrao protiv Crvene zvezde, ubrzo sam i ja postao dio svega toga'', pričao je sinoć, piše Dalmatinski portal.

Otac ga je, kaže učio kako živjeti. ''Nismo živjeli u nekom izobilju. U stančiću od 30-ak kvadrata skupila bi se cijela obitelj i rodbina, stan je je uvijek bio pun, a nikada tijesan. Mislim da to dovoljno govori'', kazao je Pletikosa.

''Danas svojoj djeci pokušavam pronaći mjeru. Znam da im mogu omogućiti više nego što im je potrebno, ali isto tako znamo i supruga i ja da u tome leži velika zamka', rekao je. Zajedno sa suprugom Angelom, Pletikosa je šest godina pokušavao dobiti dijete, ali u tome nisu uspjevali.

''2009. godine dogodila mi se tragedija kada mi je umro otac. Nedugo nakon toga, sjećam se baš kao da je jučer bilo, na Sv. Antu me nazvala supruga i kazala mi da je trudna. Bio je to znak da se približimo Bogu, jer on je taj koji nam pokazuje put'', ispričao je.

Danas Pletikosa ima četvero djece, dvije curice i dva dječaka, a u šali će reći kako radi malonogometnu momčad. ''Dugo smo razmišljali o posvajanju djece. Nismo mogli dobiti svoju, a znamo kako je toj djeci potrebno strahovito puno ljubavi kako bi im zacijelile rane odbačenosti'', zaključuje.