Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A gdje je Orešar?

Stečajna upraviteljica Jadrankamena: 'Budem li trebala zaštitu specijalaca, odlazim!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od Vlade već mjesecima očekuju pomoć i radnici poduzeća na jugu Dalmacije. Radnici splitskog Montera traže 11 plaća.

Ništa bolje ne stoji ni Jadrankamen. Sindikat novoj stečajnoj upraviteljici već predviđa brz odlazak. Ona poručuje - "Budem li trebala zaštitu specijalaca, zaista odlazim!"

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna Radnici jedva preživljavaju Tvrtke nakon Brune Orešara...

Štrajk u splitskom Monteru. Direktora u tvrtku ne puštaju radnici, koji traže 11 zaostalih plaća. Vlasnika Brunu Orešara nazvali su telefonom. "Histerizirao je, kaže sad kad si mi napravila sva ova sr****, zoveš me i tražiš plaće. Još kaže, mala dereš se na mene... pitaj banku, banka je kriva", ističe Marijana Kolak, predsjednica sindikata Montera.

Orešar poručuje da ih već tri godine ionako plaća iz svog džepa. "Ako nas je sve ove godine on plaćao, gdje su novci od najma zgrade i svega što po objektima mi godinama radimo?", pita se Kolak. Orešar ih se već ranije odrekao.

Preko puta Montera je upravna zgrada Uzora i Jadrankamena, Orešarov propali trio. Nova stečajna upraviteljica Anči Bašić preuzela je i upravnu zgradu Jadrankamena u Splitu. Jučer je bila na Braču ali radnici nisu oduševljeni, poručuju da nisu sigurni do kada će se zadržati .

"Bivši stečajni upravitelj Ivo Bućan nedavno je protjeran s Brača, odmah nakon prvog posjeta. Točnije, nakon sukoba radnika i policije koja ga je čuvala, dao je ostavku", kaže Bašić. "Ja neću raditi pod policijom i specijalcima", dodaje ona. Upraviteljica poziva na proizvodnju, ali upućuje i na redovni stečajni postupak i dogovor s vjerovnicima.

Dugovanja Jadrankamena banci i državi su veća od 100 milijuna kuna. Prvo ročište na Trgovačkom sudu je 14.lipnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene