Pred vatrogascima u Konavlima te kod Orebića i Kule Norinske još je jedna besana noć. Požarište u Orebiću je pod nadzorom, plamen se zasad nigdje ne širi, ali snage na terenu i dalje nadgledaju situaciju.

Galerija


Puno opasnija trenutačno je situacija u Kuli Norinskoj, gdje je još uvijek otvoren plamen na predjelu Momići - Matijevići. Aktivno je i požarište na istočnoj strani Konavala, pa oko 250 vatrogasaca cijelu noć ostaje na terenu.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Tri kvarta u Zagrebu ostala su bez struje zbog požara trafostanice Pelješac dan nakon velikog požara (Foto: dnevnik.hr) Požari u Dalmaciji još aktivni, pred vatrogascima je još jedna teška noć

"Na Pelješcu je jako povoljna situacija, za razliku od jučerašnjeg dana. Požar je dobro saniran, još se saniraju do daljnjega rubni djelovi požarišta, dežura se cijelu noć. Ima puno izdimljavanja zbog velike površine ovog samog požarišta, ali vatrogasci i dalje ostaju na terenu i rade tokom cijele noći“, rekao je Mario Dabelić, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika. Dabelić dodaje i kako su zbog dobre situacije na Pelješcu vatrogasne snage preusmjerene u Kulu Norinsku i Konavle.

Saniranje požara nastavlja se i u četvrtak. "Konstantno će se i dalje raditi na saniranju požarišta. Ništa ne smijemo prepustiti slučaju. Vidjeli ste i jučerašnji dan kad su se branile kuće. Ovdje je baš područje gdje puše jaka bura. Nikad ne znamo kad vjetar može okrenuti i izazvati nekakve nepotrebne situacije, tako da do daljnjega dežuramo i saniramo cijelo požarište dokle bude potrebe“, ističe Dabelić.

Vatrogasci neumorno gase požare, ali Dabelić govori kako "nema umora kad radite i pravite nešto dobro za cijelo društvo".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr