Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodijeljene nagrade

FOTO Središnja proslava Dana državnosti: Došao i general Ante Gotovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnja proslava Dana državnosti održala se sinoć u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Tamo je predsjednik Republike priredio svečani koncert zagrebačke filharmonije za nekoliko stotina uzvanika iz političkog, javnog i kulturnog života.

Na proslavu je došao i premijer Zoran Milanović, general Ante Gotovina, ali i stotinu ljudi iz javnoga života - predsjednici uprava najvećih hrvatskih kompanija, ugledni odvjetnici, ravnatelji institucija, glazbenici, predsjednici raznih udruga,

Pročitajte i ovo Rada Borić Parlamentarni izbori Predstavljanje koalicije Možemo! i Srđ je grad u desetoj izbornoj jedinici Slika nije dostupna Dan državnosti Na misu za domovinu stigli Josipović i Leko, ali ne i Milanović

Predsjednik Josipović je dodijelio nagrade institucijama i građanima koji su svojim djelovanjem zadužili Hrvatsku. Nagrađeni su:

Vladimir Drobnjak - Za osobiti doprinos i izuzetne zasluge za ulazak Republike Hrvatske u članstvo Europske unije te osobni doprinos u stvaranje visokih standarda profesije diplomata, Vladimir Drobnjak odlikuje se Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.

Nina Vajić
- Za osobite i višegodišnje zasluge u promicanju međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske kao prva sutkinja iz Republike Hrvatske u Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, profesorica dr. sc. Nina Vajić odlikuje se Redom kneza Branimira s ogrlicom.

Dubravka Vrgoč
- Za osobite zasluge za kulturu i njezino promicanje u Republici Hrvatskoj i diljem svijeta, Dubravka Vrgoč odlikuje se Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Alojzije Šestan - Za osobite zasluge u gospodarstvu i poticanje gospodarskoga i društvenog razvoja Republike Hrvatske, Alojzije Šestan odlikuje se Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića.

Ivica Puljak
- Za osobite zasluge u znanosti i za njezino promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu, prof. dr. sc. Ivica Puljak odlikuje se Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića.

Rada Borić - Za osobiti doprinos u promicanju i zaštiti ženskih prava u Republici Hrvatskoj, u zemljama regije i Europskoj uniji te za višegodišnji doprinos u borbi protiv nasilja nad ženama i u radu sa žrtvama ratnih silovanja, Rada Borić odlikuje se Redom hrvatskoga pletera.

>> Milanović odao počast Tuđmanu, ali ne i Račanu

Vera Tomašek - Za osobiti doprinos informiranosti građana Republike Hrvatske o pristupnim procesima Europskoj uniji te za osobni doprinos visokim standardima novinarske profesije, Vera Tomašek odlikuje se Redom hrvatskoga pletera.

AD Plastik d.d. - Za izniman doprinos u gospodarstvu te za poticanje društvenog razvoja Republike Hrvatske, tvrtki AD PLASTIK d.d. iz Solina dodjeljuje se Povelja Republike Hrvatske.

Jadran Galeski laboratorij d.d
.- Za izniman doprinos gospodarskom i društvenom razvoju Republike Hrvatske JADRAN GALENSKOM LABORATORIJU D. D. iz Rijeke dodjeljuje se Povelja Republike Hrvatske.

Motovun film festival - Za izniman doprinos u promicanju europske, regionalne i nezavisne produkcije u Republici Hrvatskoj i u svijetu, MOTOVUNFILM FESTIVALU dodjeljuje se Povelja Republike Hrvatske.

Udruga za zaštitu prirode i okoliša 'Zeleni Osijek'- Za izniman doprinos u višegodišnjem promicanju i zaštiti prirode i okoliša na prostoru srednjeg Podunavlja uz potporu institucija Europske unije, Udruzi Zeleni Osijek dodjeljuje se Povelja Republike Hrvatske.

Hrvatski paraolimpijski odbor- Za iznimno poticanje i promicanje sporta i sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom te za postignute najviše nacionalne, europske, svjetske i olimpijske rezultate natjecatelja s invaliditetom u svim granama sporta, Hrvatskom paraolimpijskom odboru dodjeljuje se Povelja Republike Hrvatske.

Dramski studio slijepih i slabovidnih 'Novi život'- Za osobiti doprinos razvoju kazališne umjetnosti i promicanje jednakih mogućnosti za sve, Dramskom studiju slijepih i slabo slabovidnih Novi život dodjeljuje se Povelja Republike Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene