Unatoč planu premijer Zoran Milanović nije, povodom Dana državnosti, posjetio grobove Ivice Račana i Borisa Šprema. Iz premijerovog su ureda naknadno otkrili - zašto.


Premijer Zoran Milanović, predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko povodom dana državnosti na zagrebačkom groblju Mirogoj položili su vijence i svijeće.

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Milanović tvrdi da si Vlada može priuštiti 400 milijuna kuna za učitelje, iz HDZ-a odgovaraju: "SDP - Licemjerje vam je ime" Svečani prijam u Uredu predsjednice (Foto: Pixsell,Marin Stanzl) Veliki praznik: Znate li što se dogodilo na današnji dan prije punih 28 godina?

Prema unaprijed utvrđenom protokolu visoki dužnosnici su trebali položiti vijence i zapaliti svijeće kod Zida boli, na grobu Ivice Račana, nekadašnjeg predsjednika Vlade RH, kod Grobnice narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. U plan je naknadno bio uvršten i grob pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

>> Na misu za domovinu stigli Josipović i Leko, ali ne i Milanović

Unatoč protokolu, premijer Milanović nije posjetio grobove Ivice Račana i Borisa Šprema. Nakon što je počast odao kod Zida boli, grobnice narodnih heroja, središnjeg križa te groba Franje Tuđmana otišao je u Krematorij, a odande se uputio u Vladu. Grobove Ivice Račana i Borisa Šprema nije ih obišao 'zbog obaveza u Vladi' rečeno je naknadno novinarima iz njegovog ureda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook