Unatoč planu premijer Zoran Milanović nije, povodom Dana državnosti, posjetio grobove Ivice Račana i Borisa Šprema. Iz premijerovog su ureda naknadno otkrili - zašto.


Premijer Zoran Milanović, predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko povodom dana državnosti na zagrebačkom groblju Mirogoj položili su vijence i svijeće.

Vezani članci Zoran Milanović položio vijence ne Mirogoju Ustavnopravni stručnjak o Milanovićevom istupu: ''Njegov osobni stav o datumu Dana državnosti je irelevantan. On se obraća kao predsjednik'' Vladimir Šeks Šeks za DNEVNIK.hr uzvratio Milanoviću: "Ozlovoljio me. On ide najprizemnije. Opake su njegove teze. Priželjkujem njegov opoziv"

Prema unaprijed utvrđenom protokolu visoki dužnosnici su trebali položiti vijence i zapaliti svijeće kod Zida boli, na grobu Ivice Račana, nekadašnjeg predsjednika Vlade RH, kod Grobnice narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. U plan je naknadno bio uvršten i grob pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

>> Na misu za domovinu stigli Josipović i Leko, ali ne i Milanović

Unatoč protokolu, premijer Milanović nije posjetio grobove Ivice Račana i Borisa Šprema. Nakon što je počast odao kod Zida boli, grobnice narodnih heroja, središnjeg križa te groba Franje Tuđmana otišao je u Krematorij, a odande se uputio u Vladu. Grobove Ivice Račana i Borisa Šprema nije ih obišao 'zbog obaveza u Vladi' rečeno je naknadno novinarima iz njegovog ureda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook