Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve za HSP

SRB PORUČIO 'Spreman sam na svaki oblik osobne žrtve'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Danijel Srb poručio je u petak kako pravaši, odnosno stranke desnice trebaju zajedno izaći na prijevremene parlamentarne izbore, ali bez onih koji su zapreka tom zajedništvu, a to su čelnici pravaših stranaka koje je pozvao da odustanu od kandidiranja.

„Spreman sam na svaki oblik osobne žrtve za uspjeh HSP-a i vrijednosti koje zastupam, no za okupljanje hrvatske desnice to, nažalost, neće biti dovoljno ukoliko to ne učine i drugi, pa ponavljam svoju poruku Ćoriću, Đapiću i Tepešu“, rekao je Srb i spomenute pozvao da se ne kandidiraju na parlamentarnim izborima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krajnji rok u petak KAKO ĆE SE RASPODIJELITI 20 MILIJUNA KUNA Stranke uskoro dobivaju naknade za troškove kampanje Slika nije dostupna Najskuplji mandat - više od milijun kuna IZRAČUNALI SMO Evo koliko su nas koštali neki saborski zastupnici

„Tada neću ni ja i ostvarit će se svi uvjeti za zajedništvo. To je put kako možemo zajedno izići na parlamentarne izbore“, izjavio je Srb na konferenciji za novinare u Osijeku.

Taj prijedlog, tvrdi, nije prihvatljiv samo onima koji gledaju sebe i vode politiku sebe radi, a ne radi poreznih obveznika, Hrvata koje načelno predstavljaju.

“Od svojih stavova neću odstupiti“, bio je decidiran Srb.

Predsjednik HSP-a je također upozorio na pojavu internetske peticije i plakata s porukom „Nacionalni interes je priznanje, a ne laž“, u organizaciji „petokolonaša s ciljem osude operacije Oluja i zahtjevom za isprike Srbiji i Srbima za Oluju“.

“Nedopustivo je da takvo nešto imamo u javnom prostoru i to treba hitno ukloniti! Pa kome se mi više imamo ispričavati i dodvoravati“, upitao se Srb, priopćili su iz HSP-a.

Peticiju isprike žrtvama vojno-redarstvene operacije 'Oluje' koja se spominje u priopćenju HSP-a, pokrenula je Inicijativa mladih za ljudska prava u Hrvatskoj. U pismu koje su u petak uputili uredništvima, objašnjavaju da se radi o simboličkom aktu jer je, kako ističu, bez obzira na kontekst, činjenica da su u ‘Oluji’ ubijeni brojni civili i nevini ljudi. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene