Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2450 eura

Splitski političari dobro se počastili na račun građana: "Sjednica je bila duga"

Aktualno Galerija Čašćenje splitskih političara - 5 Čašćenje splitskih političara - 5 Foto: DNEVNIK.hr Čašćenje splitskih političara - 4 Čašćenje splitskih političara - 4 Foto: DNEVNIK.hr Čašćenje splitskih političara - 3 Čašćenje splitskih političara - 3 Foto: DNEVNIK.hr Čašćenje splitskih političara - 2 Čašćenje splitskih političara - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Čašćenje splitskih političara - 1 Galerija 1/5 >>
Ima novca za iće i piće, čini se i u Splitu. Splitski političari u četvrtak su se "lipo" počastili na račun građana u jednom privatnom restoranu blizu gradske uprave.

Dnevniku Nove TV potvrđeno je da je račun iznosio 2450 eura ili 18,5 tisuća kuna. Tko je sve bio te što se jelo - doznao je reporter Mario Jurič.

Teletina s krumpirima ili lubin s artičokama. Bio je to jelovnik za splitske gradske vijećnike i ostale goste u poznatom restoranu Zrno Soli.

Vlasnik restorana Ivo Vrdoljak kaže - nije bilo luksuza. "Bilo je riječ o ne više od 70 ljudi. Jelo se simbolično teletina, jelo se file svježe jadranske ribe, prilozi salate i desert", navodi.

Ručak je organiziran u pauzi sjednice Gradskoga vijeća. Vrdoljak navodi kako ne zna kako je baš on odabran.

Račun je iznosio 2450 eura

Dan nakon čašćenja nitko iz gradske uprave pred kamere ne želi. Pismeno nam potvrđuju - račun je iznosio 2450 eura ili oko 18,5 tisuća kuna. Na račun građana jelo se nedavno i u još jednom privatnom restoranu za 1214 eura.

Ranija praksa bila je da hranu u pravilu osigurava gradska Ustanova DES za oko 1000 eura. U COVID krizi su tople obroke zamijenili sendvičima. Vijećnici su ih zadnji put jeli 27. travnja.

U gradskoj upravi kažu kako je topli obrok u restoranu osiguran jer je sjednica trajala do dugo u noć. Tvrde da je to iznimka, a ne pravilo.

Pročitajte i ovo Postignut dogovor o plaćama radnika splitske Čistoće - 16 riješili razmirice VIDEO Štrajk splitske Čistoće je prekinut, kamioni trube! Nakon svađe i incidenta postignut dogovor

Bili su tamo i oporbeni i vladajući političari. "Jedan sam od krivaca. Desilo se, više se neće desiti", kazao je Mostov Tihomir Galić.

"Gledajte, otišao sam na ručak. Sjednica je bila duga, bilo bi licemjerno sad govoriti da mi je žao. Nisam uopce razmisljao o konotaciji, jeli kamo idemo i gdje idemo. Otišli smo svi zajedno na taj ručak, a evo sasvim sigurno moramo povesti računa", smatra HDZ-ov Jakša Balov.

Lakše je nabrojati tko nije tamo bio nego tko jest.

"Vidio sam zamjenika gradonačelnika, ali gospođu ne poznajem pa ne znam", kazao je Galić i dodao da je bio i gradonačelnik Puljak.

Grad odbio odgovoriti odakle je plaćen račun

Grad je odbio reći po čijem nalogu se išlo u restoran i iz koje gradske "vreće" je plaćeno.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak Za Dnevnik Nove TV Ivica Puljak o štrajku Čistoće: "Ovo je maksimum koji Grad može ponuditi"

Priča je došla i do Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. No, oni bi, kažu, mogli djelovati samo ako bi, primjerice, gradonačelnik ili zamjenik bili organizatori ručka. Zasad je samo poznato da su se - častili.

Nije ovo prvi put da se "olako" troši novac građana na hranu i piće.

Bivša sisačka županica optužena je da je kupovala jaja za svatove na račun županije, zagrebački župan da je liječnike častio, načelnik Murtera je počastio sebe u austrijskom noćnom klubu, bivši ministar rada kupio je parfeme, a načelnik Škabrnje čak i kožnu galanteriju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene