Obavijesti Video Pretražite Navigacija
postupali po svim obavijestima i prijavama

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb potvrdio: "Obitelj Zavadlav bila je pod nadzorom Centra od 1997. do 2016."

Navodni napadač u Splitu
Navodni napadač u Splitu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Navodni napadač u Splitu Navodni napadač u Splitu Foto: DNEVNIK.hr +0 Stravičan zločin u Splitu Galerija 1/2 >>
Filipa Zavadlava (25) ispitat će danas u Županijskom državnom odvjetništvu zbog trostrukog ubojstva u Splitu. Policija je potvrdila da je ranije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela prijetnje, imovinskih kaznenih djela te nasilja u obitelji, a splitski Centar za socijalnu skrb nadzirao je njegovu obitelj devetnaest godina.

Ravnatelj splitskog Centra za Socijalnu skrb Ante Bjažević potvrdio je za DNEVNIK.hr da je obitelj Filipa Zavadlava (25), osumnjičenog za trostruko ubojstvo, bila pod nadzorom Centra od 1997. do 2016. godine.

"Ovaj Centar je u obitelji Zavadlav još od 1997. godine poduzimao potrebne mjere sukladno odredbama Obiteljskog zakona s ciljem zaštite najboljeg interesa djece kao i pomoći i podrške roditeljima u ostvarivanju roditeljske skrbi. Navedene mjere provodile su se kontinuirano do 2016. godine, kada su prestale po sili zakona, odnosno punoljetnošću najmlađeg djeteta u obitelji", odgovorio nam je ravnatelj Centra.

Pročitajte i ovo Policija na splitskim ulicama nakon pucnjave ubio troje ljudi Policija završila istragu krvavog pohoda splitskog ubojice: Propucao je i auto u kojem su bile tri osobe

Pročitajte i ovo Navodni napadač u Splitu par stotina metara od ubojstva Dan nakon zločina: U kontejneru pronađen kalašnjikov kojim je splitski ubojica likvidirao trojicu ljudi

"Po svim zaprimljenim obavijestima i prijavama, bilo od strane privatnih osoba ili drugih državnih tijela, ovaj Centar poduzimao je sve mjere i radnje sukladno pravilima etičnosti struke kao i važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske. Obitelj je također ostvarila i sva prava propisana odredbama Zakona o socijalnoj skrbi", dodao je Bjažević te istaknuo kako ne može davati detaljnije informacije zbog zaštite prava na privatnost.

Filip Zavadlav je u osvetnički pohod navodno krenuo zbog problema koje je imao zbog bratova duga dilerima, a mi doznajemo kako se njegov drugi brat trenutno nalazi u komuni za ovisnike u Crnoj Gori.

Neslužbeno doznajemo i da je osumnjičeni ubojica bio prijavljen za nasilje u obitelji nakon što je brata udario šakom u glavu. Zbog toga je osuđen je na 30 dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od šest mjeseci. Doznajemo i kako je u periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav počinio više kaznenih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu. Splitska policija je potvrdila kako je uhićeni ubojica evidentiran kao počinitelj kaznenih djela prijetnje, imovinskih kaznenih djela, nasilja u obitelji.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku, a danas bi trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene