Stravično ubojstvo u Splitu
Stravično ubojstvo u Splitu Foto: Milan Sabic/Pixsell

Kako doznajemo, ubojica koji je jučer hladnokrvno smaknuo tri muškarca u Splitu otprije je poznat policiji, a njegova obitelj nalazi se pod prismotrom Centra za socijalnu skrb.


Filip Zavadlav, 25-godišnji splitski pomorac šokirao je Hrvatsku nakon što je sinoć hladnokrvno ubio troje muškaraca u samom centru grada.

Vezani članci Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara Splitski gradonačelnik o svojoj objavi na Facebooku: "Moja informacija bila je točna i pravovremena, htio sam smiriti građane" Navodni napadač u Splitu DORH objavio detalje masakra u Splitu: Motiv je bila bezobzirna osveta osobama iz narkomanskog miljea

Kao motiv ovog čina spominje se osveta. Zavadlav je naime zadnjih mjeseci bio žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat.

Kako Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje, obitelj Filipa Zavadlava bila je pod prismotrom Centra za socijalnu skrb, a osumnjičeni ubojica bio je i prijavljen za nasilje u obitelji. Nakon što je pretukao brata osuđen je na 30 dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od šest mjeseci. Kako doznajemo, Zavadlav je brata zbog čijeg je duga jučer navodno krenuo u pohod, šakom udario u glavu

Doznajemo i kako je u periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav počinio više kaznenih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

Zavadlav je u osvetnički pohod jučer navodno krenuo zbog problema koje je imao zbog bratova duga dilerima, a mi doznajemo kako se njegov drugi brat trenutno nalazi u komuni za ovisnike u Crnoj Gori.

Splitska policija je potvrdila kako je uhićeni ubojica evidentiran kao počinitelj kaznenih djela prijetnje, imovinskih kaznenih djela, nasilja u obitelji.

Podsjetimo, policija je danas otkrila detalje stravičnog zločina u Splitu. U krvavom pohodu ispalio je 36 metaka, a policija ga je uhitila u jednom splitskom kafiću.

Društvenim mrežama krenule su se širiti zabrinjavajuće poruke podrške osumnjičenom ubojici, a iz policije poručuju kako uzimanje pravde u svoje ruke ne može biti odgovor na kriminal.

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo je još uvijek u policiji gdje će biti ispitan, a s njim će biti i branitelj po službenoj dužnosti. Nakon toga se vodi u pritvorsku jedinicu gdje čeka poziv iz ŽDO-a u Splitu.