Trajekt 'Tin Ujević' udario je, u Splitu, u gat sv. Petra.


Sinoć, nešto nakon 19.30 sati, prilikom uplovljavanja u splitsku trajektnu luku na redovnoj liniji iz Starigrada na Hvaru trajekt je krmenim dijelom udario u gat sv. Petra prilikom čega nitko nije ozlijeđen, izvjestila je splitska policija. Brod jeudario u obalu kod veza 13/12 na gatu Svetog Petra nakon čega je preko obalne radio postaje emitirana poruka o zabrani uplovljavanja u gradsku luku Split između vezova 13 i 17. Prilikom udarca došlo je do oštećenja bočnog spremišta goriva iz kojeg je u more isteklo oko 33 do 34 tone lakog dizel goriva. Lučka kapetanija Split stoga je žurno angažirala brane kako bi se saniralo i zaustavilo nastalo onečišćenje mora.

Vezani članci Slika nije dostupna Oglasio se vlasnik privatnog zoološkog vrta na Hvaru: "Prijatelj Simba otišao je s otoka. Preuzeli smo brigu o njemu kad je bio mladunče, da ga spasimo od sigurne smrti" Tigar (Foto: Arhiva/AFP) Prijatelji životinja o tigru na trajektu za Split: "Ta scena simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštite divljih životinja u Hrvatskoj"

S obzirom na istjecanje nafte iz trajekta u more na mjesto događaja je osim policije stigla i vatrogasna služba koja će sanirati štetu. Na mjestu događaja su inspektori i lučki kapetan Lučke kapetanije Split. Osim njih na terenu se nalaze i splitska policija, a pojavio se i gradonačelnik Željko Kerum, koji je pregledao oštećenje nastalo na trajektu i onečišćenje u moru.

'Najbitnije je da nitko nije stradao', rekao je Kerum, jer u trenutku udara trajekta, na njemu se nalazilo 145 putnika, 11 osobnih auta i 21 teretno vozilo ali nitko nije ozlijeđen niti je bilo materijalne štete na vozilima. Zapovjednika broda Damira Rušinovića, te 12 članova posade ispitat će inspektori lučke kapetanije, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Uzrok nesreće zasad nije poznat i istražuje se.(Hina)