Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBORNI PORAZ

Padaju ostavke HDZ-ovaca u Splitu, odlazi i čelnik Zajednice utemeljitelja te stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ivica Tafra dao je ostavku nakon lokalnih izbora za splitskog gradonačelnika i splitsko Gradsko vijeće.

HDZ treba nove nositelje svoje politike, novu svježinu i novi pristup kako bi bolje korespondirala sa biračkim tijelom i građanima, istaknuo je Ivica Tafra u priopćenju.

Pozvao je sve druge aktere sa županijske i gradske da objektivno sagledaju sve okolnosti i vlastitu ulogu u kreiranju situacije zbog koje je HDZ, kako kaže, ušao u kampanju s nedostatkom potrebne borbenosti i nepremostivim slabostima u politici i u ljudima, "zbog kojih politička fjaka u našem gradu i županiji ne traje samo u ljetnim mjesecima".

U proteklim godinama "trebali smo pokazati tko je ozbiljan, tko odgovoran, tko nudi rješenja, tko osigurava napredak, tko vodi Hrvatsku naprijed. Nismo to učinili. A morali smo. Jer to je naša obveza i prema našim sugrađanima, koji od nas puno očekuju, ali i prema nacionalnom vodstvu i Vladi koja uspješno vodi Hrvatsku", istaknuo je.

"Upravo zbog pasivnosti stranke i lokalnog vodstva u prethodnom razdoblju takva nacionalna politika ostala je bez pravih i prepoznatih reprezentanata na lokalnoj razini, a u kampanji bez široke identifikacije sa politikama", dodao je.

Pročitajte i ovo Vice Mihanović PORAZ NA IZBORIMA Vice Mihanović podnio ostavku: "O svemu sam razgovarao s Plenkovićem..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog Puljka i Ivoševića HDZ najavljuje ostavku devet svojih vijećnika: "Rizik je da vlast opet osvoji Kerum"

"Zato pozivam sve svoje stranačke prijatelje da, kao pravi HDZ-ovci, nađu snage za provođenje potrebnih promjena i izbor novih nositelja naših politika. Moramo biti spremni i pripravni za bitke važnije od ove u kojoj HDZ nije izgubio mjesto gradonačelnika jer ga nije ni imao, kao ni većinu u Gradskom vijeću, ali je pokazao da pati od ozbiljnih nedostataka koje treba znati prepoznati i otkloniti", zaključio je Tafra.

Prije njega, a dan nakon izbornog poraza HDZ-a u Splitu, ostavku na dužnost predsjednika stranačkog Gradskog odbora dao je i Vice Mihanović.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene