Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

PORAZ NA IZBORIMA

Vice Mihanović podnio ostavku: "O svemu sam razgovarao s Plenkovićem..."

Vice Mihanović
Vice Mihanović Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović u ponedjeljak je podnio ostavku na to mjesto. Povod su drugi zaredom izgubljeni izbori za gradonačelnika Splita.

"Uzimajući u obzir rezultate izvanrednih izbora u Splitu, odlučio sam podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Split. O tome sam danas razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem", priopćio je Vice Mihanović u ponedjeljak, dan nakon što je Ivica Puljak iz Centra nadmoćno pobijedio HDZ-ova nestranačkog kandidata Zorana Đogaša.

"Moj stranački angažman i preuzimanje vodstva splitskog HDZ-a bilo je motivirano isključivo namjerom da pridonesem boljitku Splita na dobrobit Splićanki i Splićana, kao i unaprjeđenju rada stranke kojoj oduvijek pripadam", stoji u Mihanovićevu priopćenju.

Budućem vodstvu splitskog HDZ-a zaželio je puno uspjeha, a nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Đogašu je zahvalio.

Napomenuo je i da je riječ o izborima za gradonačelnika i vijeće koji su organizirani na inicijativu vladajućih u Splitu te dodao da je "izrazito slab odaziv naših sugrađana na izbore u cijelosti potvrdio političku ocjenu HDZ-a da je riječ o nepotrebnim izborima".

Pročitajte i ovo Sučeljavanje Ivice Puljka i Vice Mihanovića Split pred izborima Nižu se niski udarci: Kampanja je već počela, spominju se smokvin list i impotentna politika

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog Puljka i Ivoševića HDZ najavljuje ostavku devet svojih vijećnika: "Rizik je da vlast opet osvoji Kerum"

Mihanović je uputio zahvalu i stranačkim kolegama na povjerenju koje su mu ukazali, kao i na suradnji koju su ostvarili. Novom gradonačelniku čestitao je na izboru.

Vice Mihanović u svibnju 2021. godine na redovitim izborima kao kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika izgubio je od Ivice Puljka.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene