Vice Mihanović
Vice Mihanović Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović u ponedjeljak je podnio ostavku na to mjesto. Povod su drugi zaredom izgubljeni izbori za gradonačelnika Splita.


"Uzimajući u obzir rezultate izvanrednih izbora u Splitu, odlučio sam podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Split. O tome sam danas razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem", priopćio je Vice Mihanović u ponedjeljak, dan nakon što je Ivica Puljak iz Centra nadmoćno pobijedio HDZ-ova nestranačkog kandidata Zorana Đogaša.

"Moj stranački angažman i preuzimanje vodstva splitskog HDZ-a bilo je motivirano isključivo namjerom da pridonesem boljitku Splita na dobrobit Splićanki i Splićana, kao i unaprjeđenju rada stranke kojoj oduvijek pripadam", stoji u Mihanovićevu priopćenju.

Budućem vodstvu splitskog HDZ-a zaželio je puno uspjeha, a nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Đogašu je zahvalio.

Napomenuo je i da je riječ o izborima za gradonačelnika i vijeće koji su organizirani na inicijativu vladajućih u Splitu te dodao da je "izrazito slab odaziv naših sugrađana na izbore u cijelosti potvrdio političku ocjenu HDZ-a da je riječ o nepotrebnim izborima".

Sučeljavanje Ivice Puljka i Vice Mihanovića Nižu se niski udarci: Kampanja je već počela, spominju se smokvin list i impotentna politika

Ivica Puljak i Bojan Ivošević HDZ najavljuje ostavku devet svojih vijećnika: "Rizik je da vlast opet osvoji Kerum"

Mihanović je uputio zahvalu i stranačkim kolegama na povjerenju koje su mu ukazali, kao i na suradnji koju su ostvarili. Novom gradonačelniku čestitao je na izboru.

Vice Mihanović u svibnju 2021. godine na redovitim izborima kao kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika izgubio je od Ivice Puljka.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju